REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikrai įspūdingai atrodantis ir savaime šventę sukuriantis morenginis lazdyno riešutų pyragas. Jame susipina morengo traškumas ir tąsumas su riešutų kremo švelnumu ir skonio turtingumu. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ vedėjai Gediminas Endriukaitis ir Daiva Matukevičienė parodė, kad tai yra elegantiškas desertas, kurį pagaminti ne taip sunku, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.

Tikrai įspūdingai atrodantis ir savaime šventę sukuriantis morenginis lazdyno riešutų pyragas. Jame susipina morengo traškumas ir tąsumas su riešutų kremo švelnumu ir skonio turtingumu. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ vedėjai Gediminas Endriukaitis ir Daiva Matukevičienė parodė, kad tai yra elegantiškas desertas, kurį pagaminti ne taip sunku, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.

REKLAMA

Morenginiam biskvitui reikės:

  • 4 vnt. kiaušinių baltymų (apie 120 g)
  • 60 g cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 125 g kepintų lazdyno riešutų be luobelių
  • 20 g kukurūzų krakmolo
  • 110 g cukraus pudros

Kremui reikės:

  • 150 g sviesto
  • 150 g lazdyno riešutų pastos

Plikytam kremui reikės:

  • 220 g pieno
  • 4 vnt. kiaušinių trynių
  • 25 g cukraus
  • 25 g kukurūzų krakmolo

Taip pat reikės šiek tiek pasmulkintų, kepintų lazdyno riešutų

Gaminimo eiga:

Paruoškite morenginius biskvitus. Kambario temperatūros kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir sudėkite į plakiklio dubenį. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki putų konsistencijos ir suberkite 30 g cukraus. Plakite, kol ištirps, suberkite likusį cukrų ir vėl plakite iki standžių putų konsistencijos.

REKLAMA
REKLAMA

Į smulkintuvo indą suberkite kepintus lazdyno riešutus, sudėkite krakmolą, cukraus pudrą ir viską sutrinkite iki miltų konsistencijos. Malimo procesas tūrėtų būti kuo trumpesnis, kad riešutai nespėtų išskirti riebalo.

REKLAMA

Riešutų miltus supilkite į kiaušinių baltymų masę ir atsargiai išmaišykite. Gautą masę sudėkite į konditerinį maišą su plačiu antgaliu ir jo pagalba ant kepimo skardos suformuokite maždaug 18 cm skersmens apskritimus. Taip paruoštus morengus kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 15 minučių. Iškepusius morengus gerai atvėsinkite.

Paruoškite plikytą kremą. Sumaišykite cukrų su krakmolu ir kiaušinių tryniais. Gautą masę sumaišykite su pašildytu pienu. Kaitinkite kremą ant aukštesnės nei vidutinė kaitros, kol sutirštės (iki 85 °C), tuomet sudėkite į švarų indą, uždenkite maistine plėvele ir visiškai atvėsinkite.

REKLAMA
REKLAMA

Paruoškite kremą pyrago pertepimui. Į plaktuvo dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, riešutų pastą ir išplakite iki purios masės. Permaišykite 300 g plikyto kremo, jį sudėkite į riešutų pastos ir sviesto masę ir gerai išmaišykite.

Gautą kremą sudėkite į konditerinį maišą ir ant plokščiosios morengų pusės suformuokite riešutinio kremo ornamentus. Pabarstykite skaldytais riešutais ir uždenkite kitu morengu.

Kaip tiksliau suformuoti apskritimus galite pamatyti aukščiau esančiame vaizdo įraše.

VISĄ LAIDĄ „Gardu Gardu“ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Gardu Gardu“.

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų