REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės sugebėjo atrasti būdus gyventi pačiomis nepalankiausiomis sąlygomis. O netrukus po to jie surado būda ten išgerti.

Vietose, į kurias sudėtinga patekti, galimybę pabendrauti suteikianti erdvė, yra ne pasirinkimas, o būtinybė. Ar tai aktyvaus ugnikalnio papėdė, ar takas, vedantis į Everesto viršūnę, beveik visur galite tikėtis rasti vietą, kur skamba gyvybingas pokalbis ir pilstomi taurieji gėrimai.

Taigi, “Atlas Obscura’ siūlo pasiskaityti apie tolimiausius barus pasaulio pakraščiuose.

 6. Baras “Sunland Baobab” (Sunlando ranča, Pietų Afrika)

Baobabas yra Afrikoje paplitęs medis, žinomas del plataus kamieno ir retų šakų. Šie medžiai gali išaugti labai dideli – o baobabo Sunlando rančoje atveju – pakankamai dideli, kad jo viduje būtų galima įrengti barą.

“Didysis baobabas” yra didžiausias medis afrikoje – jo apimtis viršija 50 metrų, o aukštis - 25 metrus. Jo viduje van Heerdenų šeima įkūrė barą. Šiame pagal anglišką modelį įrengtame bare vienu metu patogiai leisti laiką gali iki 20 asmenų.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad medžiui yra apytiksliai 6 tūkst. metų - baobabas gali būti vienas seniausių gyvų organizmų žemėje.

Būtina paragauti: alaus iš baobabo baro rūsio.

7. Airiškas pub’as Namče Bazare (Namče Bazaras, Nepalas)

Keliaujant į Everesto viršūnę tikrai galima ištrokšti. Nuo kankinančio troškulio šiame pasaulio užkampyje jus pasiruošusi išgelbėti Namče Bazaro bendruomenė, įkūrusi aukščiausiai esantį pasaulio barą – airišką pub’ą.

REKLAMA

Namče Bazaras yra mažas kaimas ant kalno šlaito, kuris susikūrė dėl vis didėjančio skaičiaus norinčiųjų sekti sero Edmundo Hillary’o pėdomis. Šiame pube rasite daug pramogų: biliardo stalą, plačiaekranį televizorių, etc. Daugelis čia užsuka dėl galimybės pabendrauti, susipažinti su kitais nuotykių ieškotojais ir pasidalinti arba pasiklausyti kelionių istorijų. Bare galima pasimėgauti airiškais viskiais ir tradiciniais šerpų alkoholiniais gėrimais.

Norėdami čia patekti pirmiausiai turite atskristi į vienintelį Everesto regione esantį oro uostą, kuris dėl trumpo, pasvirusio ir apšąlusio nusileidimo tako garsėja klastingumu, ir tada keliauti į barą pesčiomis. Kelionė gali trukti vieną dieną, tačiau patartina vietą pasiekti per 2 dienas, kad būtų išvengta aukščio ligos.

REKLAMA
REKLAMA

Būtina paragauti: Raksi – tarp vietinių populiaraus distiliuoto ryžių vyno.

Ir keli lengviau pasiekiami, bet ne mažiau įspūdingi barai, kurie tikrai verti jūsų dėmesio.

8. Baras “Ye Olde Trip to Jerusalem Inn” (Notinghamas, Anglija)

Po Anglijos Notinghamo pilimi ant uolų yra įsikūręs seniausias Anglijos baras. Pasak legendų, būtent čia kryžiuočiai malšino troškulį prieš kildami į Šventąjį karą. “Ye Olde Trip to Jerusalem Inn” įsikūrė kaip alaus darykla XII amžiuje ir pasivadino pagal vietinius mitus.

Trumpai užeiga vadinama tiesiog “Kelione”. Čia turistai gali sustoti išgerti pintą alaus visai kaip ir XII amžiaus riteriai. Būtina paragauti: alaus iš “Greene King” arba švento vyno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Baras “Lafitte’s Blacksmith Shop” (Naujasis Orleanas, Luiziana)

“Lafitte’s Blacksmith Shop” yra seniausias JAV baras, veikiantis nuo 1722 metų. Dėl to ilgo veikimo laiko mėgstama sakyti, kad jis tikriausiai egzistuos iki pasaulio pabaigos.

Baro pavadinimas siejamas su vietinėmis legendomis, pasak kurių, anksčiau šis pastatas priklausė garsiems kontrabandininkams broliams Lafitte‘ams.

Nepaisant visų nusikaltimų, karų, gaisrų ir potencialaus vaidenimosi, baras populiarus tiek tarp vietinių gyventojų, tiek ir tarp turistų.

Svarbus veiksmas: įsigyti suvenyrinius marškinėlius, rodančius, kad buvote bare, kol jų dar yra daugiau nei vienas vienetas.

REKLAMA

10. Baras ir restoranas “Forbes Island” (San Franciskas, Kalifornija)

Bara sir restoranas “Forbes Island” stovi ant mažos, dirbtinai sukurtos to paties pavadinimo salelės, kuri paprasčiausiai plūduriuoja San Francisko doke. Galbūt vieną dieną ji kartu su klientais, siurbčiojančiais kokteilius, išplauks į vandenyną.

Šią “salą” 1975 metais sukūrė milijonierius dizaineris Forbesas Thoras Kiddoo‘as. Klientai pro restorano ir baro langus gali stebėti įlanką, gurkšnoti vyną iš po vandeniu esančio rūsio, užsisakyti nuostabų vasarišką kokteilį ir stebėti paukščius, apsigyvenusius „saloje“ augančiose palmėse.

Būtina pajusti: gaivų jūros vėją.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų