REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Šventinis stalas, tikriausiai, neįsivaizduojamas be pyrago, o artėjančios Velykos – puiki prga išbandyti naujus ir drąsius dasertų receptus. Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas šį kartą rekomenduoja gana paprastai pagaminamą šventinį mangų-kokoso pieno pyragą. 

Šventinis stalas, tikriausiai, neįsivaizduojamas be pyrago, o artėjančios Velykos – puiki prga išbandyti naujus ir drąsius dasertų receptus. Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas šį kartą rekomenduoja gana paprastai pagaminamą šventinį mangų-kokoso pieno pyragą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pyragui paruošti reikės: 400 g. Kauno grūdų Ekstra miltų, 200 g. sviesto, 100 g. karamelizuoti kondensuoto pieno, 100 g. maskarponės sūrio, 100 g. migdolų miltų, 2 kiaušinių trynių, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1 vieneto apelsino (žievelės).

REKLAMA

Kremui paruošti reikės: 500 g. mangų tyrės, 500 g. grietinėlės (35 proc. riebumo), 250 g. kokosų pieno, 250 g. maskarponės sūrio, 100 g. klevų sirupo, 100 g. šalto vandens, 30 g. želatinos.

Pyrago papuošimui reikės: mango vaisiaus.

Pyrago gaminimo eiga:

1. Miltus suberiame į dubenėlį, tada suberiame migdolų miltus, sudedame kubueliais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinių trynius. Sudedame maskarponę, karamelizuotą kondensuotą pieną ir kepimo miltelius. Įtarkuojame apelsino žievelę ir užminkome tešlą.

REKLAMA
REKLAMA

2. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir įdedame į šaldytuvą 30 minučių.

3. Tešlą iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų (taip kočioti bus lengviau, tešla neprilips). Ja išklojame apvalią formą (naudojau 26 cm skersmens)., suformuojant ir kraštelius. Subadome šakute, užklojame kepimo popieriumi ir užberiame pupelių, žirnių ar kažko kito sunkesnio, kad kepdama tešla nesideformuotų.

4. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitingoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių, kol gražiai paruduos. Iškepusį pyrago pagrindą paliekame atvėsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Kremui želatiną užpilame 100 mililitrų šalto vandens, paliekame 15-20 minučių išbrinkti ir ištirpiname virš karšto vandens vonelės (želatina neturi užvirti!). Paliekame atvėsti.

6. Grietinėlę išplakame iki standumo. Kokoso pieną išplakame su klevų sirupu, mango tyre ir maskarpone. Plakimo metu supilame ištirpintą želatiną. Į masę atsargiai įmaišome grietinėlę. Padedame į šaldytuvą, kad truputį sustingtų.

7. Į atvėsusį pagrindą dedame mango kremą ir paliekame valandai-dviems šaldytuve, jog galutinai sustingtų.

8. Patiekdami galime pyragą papuošti šviežio mango kubeliais.

*Mango tyrę galima keisti mangų nektaru, tuomet nereikia naudoti klevų sirupo.

Tam, kad pyrago gaminimas būtų dar paprastesnis, kviečiame žiūrėti virtuvės šefo Ruslano Bolgovo receptą vaizdo įraše:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų