REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šios salotos tikras gėris. Nežinau ar turiu ką dar pasakyti, ners norisi tik valgyti ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Čia sugula ir silkės sūrumas, avokado kremiškumas, padažo rūgštumas. Viskas ko reikia, geram skonių balansui“, – rašo „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Šios salotos tikras gėris. Nežinau ar turiu ką dar pasakyti, ners norisi tik valgyti ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Čia sugula ir silkės sūrumas, avokado kremiškumas, padažo rūgštumas. Viskas ko reikia, geram skonių balansui“, – rašo „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 2–3.Užtruksite apie 30 min: 4 vidutinio dydžio bulvių; Šlakelio aliejaus; Žiupsnis druskos; 200 g silkės; 1 obuolys; 1 avokadas; 1 raudonas svogūnas; Saujelė konservuotų kelmučių; Konservuotų kaparių arba kaparėlių (aš nenaudojau); Pundelis šviežių krapų.

Padažui reikės: 1 v. š. majonezo; 2 v. š. graikiško jogurto; 1 a. š. dižono garstyčių; 1 a. š. citrinos sulčių; 1 skiltelės tarkuoto česnako; Saujelės smulkintų šviežių krapų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų  pipirų.

Receptas

Bulves supjaustome kubeliais. Apšlakstome aliejumi, pabarstome druska. Paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija apie 20 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Silkę, obuolį ir avokadą supjaustome panašaus dydžio kubeliais, kaip ir bulves. Svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.

Į dubenį dedame keptas bulves, silkę, obuolį, avokadą, svogūną ir padažą, viską gerai išmaišome. Ant viršaus dedame kelmučius, kaparius (jei juos naudosite) ir šviežių krapų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų