REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pirmąjį 2013-ųjų pusmetį buvo užregistruota 776 įmonių bankrotų atvejai – tai 131 atveju arba 20 proc. daugiau nei per tą patį 2012 metų laikotarpį, rodo kreditų biuro „Creditinfo“ duomenys. Bankroto atvejų statistika labiausiai augo paslaugų, transporto ir prekybos verslo sektoriuose, o žemės ūkio ir maitinimo bendrovių bankrotų - sumažėjo. Neigiamas bendros bankrotų statistikos tendencijas didžiaja dalimi lėmė 57 proc. padažnėję paslaugų įmonių bankrotai. Šiek tiek mažesnis augimas stebėtas transporto (28 proc.) ir prekybos (16 proc.) sektorių bankrotų statistikoje. Bankrotų vidutiniškai ketvirtadaliu sumažėjo žemės ūkio ir maitinimo sektoriuose: nuo 19 iki 13 žemės ūkio ir nuo 54 iki 40 maitinimo bendrovių bankrotų atvejų. „Neigiamos bankrotų tendecijos vyrauja nuo praėjusių metų. Šių metų duomenys dar kartą patvirtino, kad bankroto atvejų daugėja, tačiau nereikėtų to vertinti kaip ūmaus situacijos pablogėjimo tam tikrose verslo šakose. Bankrotų statistika tik atspindi ankstesnių periodų ir patirtų sunkumų rezultatus“, - sako Alina Buemann, kreditų biuro „Creditinfo“, kredito rizikos vadovė. Pasak jos, vidutinis bankrutuojančių įmonių amžius yra daugiau nei 8 metai. Statistika rodo, kad vidutinis bankrutuojančių įmonių amžius palaipsniui tik didėja.

Per pirmąjį 2013-ųjų pusmetį buvo užregistruota 776 įmonių bankrotų atvejai – tai 131 atveju arba 20 proc. daugiau nei per tą patį 2012 metų laikotarpį, rodo kreditų biuro „Creditinfo“ duomenys. Bankroto atvejų statistika labiausiai augo paslaugų, transporto ir prekybos verslo sektoriuose, o žemės ūkio ir maitinimo bendrovių bankrotų - sumažėjo. Neigiamas bendros bankrotų statistikos tendencijas didžiaja dalimi lėmė 57 proc. padažnėję paslaugų įmonių bankrotai. Šiek tiek mažesnis augimas stebėtas transporto (28 proc.) ir prekybos (16 proc.) sektorių bankrotų statistikoje. Bankrotų vidutiniškai ketvirtadaliu sumažėjo žemės ūkio ir maitinimo sektoriuose: nuo 19 iki 13 žemės ūkio ir nuo 54 iki 40 maitinimo bendrovių bankrotų atvejų. „Neigiamos bankrotų tendecijos vyrauja nuo praėjusių metų. Šių metų duomenys dar kartą patvirtino, kad bankroto atvejų daugėja, tačiau nereikėtų to vertinti kaip ūmaus situacijos pablogėjimo tam tikrose verslo šakose. Bankrotų statistika tik atspindi ankstesnių periodų ir patirtų sunkumų rezultatus“, - sako Alina Buemann, kreditų biuro „Creditinfo“, kredito rizikos vadovė. Pasak jos, vidutinis bankrutuojančių įmonių amžius yra daugiau nei 8 metai. Statistika rodo, kad vidutinis bankrutuojančių įmonių amžius palaipsniui tik didėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų