Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjus vasarai kyla tokia vasariška pagunda pasilepinti kuo nors skaniu, bet tuo pačiu metu ir gaiviu bei ne pernelyg saldžiu? Jei ir jūs – su manimi, siūlau po pietų pasilepinti šiuo gundančiu desertu. Taigi susipažinkite: Citrinų Pudingas!

Atėjus vasarai kyla tokia vasariška pagunda pasilepinti kuo nors skaniu, bet tuo pačiu metu ir gaiviu bei ne pernelyg saldžiu? Jei ir jūs – su manimi, siūlau po pietų pasilepinti šiuo gundančiu desertu. Taigi susipažinkite: Citrinų Pudingas!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jums prireiks:

½ stiklinės cukraus,

1/3 stiklinės miltų,

3 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų),

2 šaukštai kambario temperatūros peiliu smulkinto sviesto,

1 stiklinė pieno,

1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,

1/3 stiklinės šviežiai spaustų citrinos sulčių,

½ arbatinio šaukštelio druskos,

3 šaukštai rudojo cukraus.

REKLAMA

Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.

Į dubią kepimo formą įstatykite 4 karščius atsparius indelius.

Kol orkaitė kaista, sumaišykite dubenyje cukrų ir miltus.

Kitame dubenyje išsukite kiaušinių trynius ir sviestą, kol gausis vienalytė masė.

Įmaišykite į kiaušinių ir sviesto masę pieną, citrinos žievelių trupinėlius ir citrinos sultis.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar visą citrinų ir sviesto mišinį supilkite į dubenį su miltais ir cukrumi, viską gerai išmaišykite.

Elektriniu plakikliu išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos kol susiformuos stangrios putos (plakama 2-3 minutes vidutiniu greičiu).

3 etapais supilkite ir įmaišykite baltymų putas į anksčiau paruoštą tešlą.

Paruoštą pudingo tešlą sukrėskite į indelius.

Ant viršaus užbarstykite rudojo cukraus.

Į dubiąją kepimo formą įpilkite vandens, kad mažuosius indelius apsemtų maždaug iki pusės.

Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol viršus dailiai parus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų