REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tailando virtuvė garsėja savo sriubomis, ypač „Tom Yum„ su krevetėmis ir „Tom Kha Gai“ su kokosų pienu, kurios pavadinimas išvertus pažodžiui reiškia „viralas su alpinijos šaknim ir vištiena„. Sriuboje taip pat naudojami „White Fungus“ grybai, kurie mirkomi padidėja kelis kartus, bet išlaiko traškumą. O paruoši šį patiekalą lengvai – tereiks pavirti ingredientus kokosų piene ir po mažiau nei pusvalandžio mėgausies sūriai saldžia, aštroka sriuba.  Valgyk lėtai, užsigerdamas vandeniu, lager alumi ar baltu vynu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiruošk (dvi porcijos):

1. 10 g „White Fungus" grybų;

2. 400 ml kokosų pieno ir 400 ml vandens;

3. 3 cm imbiero ar alpinijos šaknies,

4. 2 stiebus marinuotos citrinžolės,

5. 3 džiovintas aitriąsias paprikas, 4 žaliosios citrinos lapelius;

6. 300 g kalakutienos ar vištienos iš ūkininkų;

7. Prieskonius: 2 arb. š. rudojo cukraus,

8. 1 arb. š. druskos,

9. 1 arb. š. džiovintų kalendros lapelių;

10. 0,5 žaliosios citrinos;

11. Puodą.

Prieskonius rasi specializuotose prieskonių parduotuvėse.  Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.

REKLAMA

Gamink (užtruksi vos 25 minutes):

Grybus pamerk vandenyje. Į puodą supilk kokosų pieną ir tokį patį kiekį vandens. Imbierą ar alpinijos šaknį nulupk ir supjaustyk plonais griežinėliais, sumesk juos į puodą kartu su citrinžole, aitriosiomis paprikomis ir žaliosios citrinos lapeliais ir užvirk. Tada sumažink ugnį iki vidutinės ir virk 10 min. Per tą laiką supjaustyk kalakutieną kąsnio dydžio gabalėliais. Supilk į puodą druską, cukrų, kalendrą ir išmaišyk.  Sudėk kalakutieną ir išmirkusius nusunktus grybus.  Pavirk sriubą 10min, kol išvirs kalakutiena.  Patikrink ištraukęs ir perpjovęs vieną kalakutienos gabalėlį. Išspausk į sriubą žaliąją citriną. Patiek su ryžiais ar vieną.

Dvi porcijas šiam patiekalui skirtų ingredientų gali užsisakyti www.ciopciop.lt ir išbandyti tailandietišką sriubą jau šiandien.

Taip pat gali pasigaminti:

Čiop Čiop: tailandietiškas raudonasis karis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų