REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma ryte mėgsta keptą šoninę, ypač savaitgaliais. Tačiau, šios sluoksniuotos kiaulienos gerbėjai puikiai žino, kad gali būti nelengva šią mėsą iškepti taip, kad ji būtų traški ir be riebalų.

Dauguma ryte mėgsta keptą šoninę, ypač savaitgaliais. Tačiau, šios sluoksniuotos kiaulienos gerbėjai puikiai žino, kad gali būti nelengva šią mėsą iškepti taip, kad ji būtų traški ir be riebalų.

REKLAMA

Jei jus kankina šios problemos virtuvėje, nereikia jaudintis. Jeff Baker, „Farmison & Co“ vykdomosios plėtros šefas, paaiškino kaip geriausiai paruošti šoninę, rašo dailystar.co.uk.

Profesionalus šefas, praeityje gaminęs maistą karališkajai šeimai, atskleidė, kur daugelis iš mūsų klysta.

Keptuvę reikia gerai įkaitinti

Jei šoninę kepate lėtai ir tolygiai, tikriausiai dėl šios priežasties ji neskrunda. Pirma, Jeff rekomenduoja, kad keptuvės būtų švarios ir gerai įkaitintos.

Tada laikas sudėti šoninės juosteles ir apkepti jas iš abiejų pusių. Taip gabalėliai tarsi karamelizuojasi ir šoninė tampa graži ir traški, o skonis – aštresnis.

REKLAMA
REKLAMA

Jeff paaiškino: „Manau, kad geriausias būdas kepti šoninę yra ant vidutinės arba stiprios ugnies keptuvėje su nedideliu kiekiu natūralių riebalų, kepant iš abiejų pusių maždaug po minutę.

REKLAMA

Jei šoninė tinkamai brandinta ir gražiai supjaustyta, kraštai turėtų karamelizuotis. Tada riebalai ištirps, o skonis bus nuostabus“.

Prieskonių nereikia

Įdomu, kad profesionalus šefas nemano, kad į šoninę reikėtų dėti kokių nors prieskonių.

Tai reiškia, kad nebereikia nei kečupo, nei padažo. Jeff pridūrė: „Mano nuomone, taip iškepus šoninei nereikės jokio padažo skoniui pagerinti – ji bus tobula tokia, kokia yra“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų