REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tešlai Jums reikės:

Tešlai Jums reikės:

REKLAMA

250 gramų miltų

50 gramų cukraus

150 gramų atšaldyto sviesto

1 kiaušinis

Žiupsnelis druskos

Kremui:

1 pakelis vanilinio cukraus

500 ml pieno

5 kiaušinių tryniai

100 gramų cukraus

75 gramai krakmolo

500 gramai varškės sūrio (tinkamiausias – 20 procentų riebumo)

Cukraus pudra

Paruošimas:

Į dubenį suberkite miltus, cukrų ir druską. Kartu sudėkite atšaldytą ir sukapotą sviestą. Drėgnomis ir vėsiomis rankomis suminkykite trupinius. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą. Suvyniokite ją į plėvelę ir pusvalandžiui palikite šaldytuve.

REKLAMA
REKLAMA

Trynius su cukrumi gerai išplakite. Suberkite krakmolą ir viską sumaišykite mediniu šaukštu. Pieną ir vanilinį cukrų supilkite į puodą ir pakaitinkite iki virimo. Jį atsargiai supilkite į trynių masę, suberkite tarkuotą varškės sūrį ir vėl viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu. Gautą mišinį sukrėskite į puodą ir atsargiai maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.

Iškočiotą tešlos lakštą įdėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Vanilinį kremą pertrinkite per sietelį ir sukrėskite ant tešlos. Pyragą kepkite maždaug 45 minutes iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite atšaldytą, apibarstytą cukraus pudra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų