REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Startavusi nauja kulinarinė laida „La Maistas“ – laužo nusistovėjusius standartus ir kviečia į maisto gaminimą pažvelgti kitu kampu. Laidos viešnia – tinklaraščio www.cukrinisavinelis.lt įkūrėja Berta Garuckė kviečia gaminti skaniai, kvapniai o svarbiausia – greitai. Moteris savo rašymo erdvę vadina antraisiais namais ir sako, kad čia ji atrado save.

Startavusi nauja kulinarinė laida „La Maistas“ – laužo nusistovėjusius standartus ir kviečia į maisto gaminimą pažvelgti kitu kampu. Laidos viešnia – tinklaraščio www.cukrinisavinelis.lt įkūrėja Berta Garuckė kviečia gaminti skaniai, kvapniai o svarbiausia – greitai. Moteris savo rašymo erdvę vadina antraisiais namais ir sako, kad čia ji atrado save.

REKLAMA

Apie tinklaraštininkės veiklą ir neįprastus pasirinkimus virtuvėje, kalbamės plačiau.

- Berta, pristatykite savo tinklaraštį.

Tai yra šeimos tinklaraštis, kuriame karaliauja ne tik skanūs, lengvi bei greitai paruošiami receptai, tačiau taip pat ir kelionių su vaikais idėjos, mažų rankučių atradimai, švenčių dekoravimas bei gyvenimo būdas.

- Kaip kilo mintis jį pavadinti taip saldžiai, cukriniu avinėliu?

Cukrinis avinėlis man visą laiką asocijavosi su kažkuo labai jaukiu, šiltu ir mielu. O namai ir yra ta vieta, kurioje visi jaučiamės jaukiai, saugiai, šiltai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai vieta, kurioje gaminame, švenčiame, dekoruojame, rūpinamės, ieškome naujų idėjų, bendraujame ir tiesiog gyvename. Toks ir yra šis tinklaraštis – antrieji mano namai.

REKLAMA

- Papasakokite, kaip jūsų gyvenime atsirado maisto gaminimas?

Mano gyvenimas virtuvėje sukasi nuo pat mažens – iki šiol pamenu, kaip savaitgalio rytais padėdavau tėčiui maišyti blynų tešlą ir jau netrukus pati išmokau juos kepti, kaip kartu su mama gamindavo sočius troškinius ar kepdavo pačius skaniausius obuolių pyragus.

Bet ta meilė maistui atėjo labai pamažu, jausmą, kad man patinka gaminti, pajaučiau tik išsikrausčiusi iš tėvų namų.

Man patikdavo rengti teminius maisto vakarėlius draugams, atrasti bei ragauti vis naujus patiekalus, eskperimentuoti virtuvėje joje kartais užsibūnant net gerą pusdienį.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar šiek tiek aprimau, labiau pamėgau greitus, lengvus receptus, nes tapus mama tiek daug laiko virtuvėje nebelieka.

- Kokius patiekalus gaminti mėgstate labiausiai?

Aš dievinu troškinius, man labai patinka juos gaminant eksperimentuoti su vis kitais ingredientais, taip atradant naujus, kartais tikrai neįprastus skonius.

Taip pat mėgstu įvairias penkių minučių salotas, makaronus, kitų šalių virtuvę, o vėlyvais savaitgalio rytais būtinai pasimėgaujame blynais, Benedikto kiaušiniais ar vafliais.

- Laidoje „La maistas“ sakėte, kad mėgstate gaminti, tačiau nemėgstate ilgai sukiotis virtuvėje. Įdomu, kokius patiekalus rekomenduotumėte skaitytojams, kurie irgi, kaip jūs, mėgsta gaminti ir skaniai valgyti, tačiau nenori trukti virtuvėje?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip tikrai, man labai patinka greiti ir paprasti receptai. Dažniausiai tai būna patiekalai, kuriuos pagaminti pakanka vos kelių minučių, o vėliau jie sėkmingai kepa ar troškinasi nereikalaudami didelio dėmesio – tai įvairūs troškiniai, vieno puodo ar vienos skardos patiekalai, sriubos.

Taip pat įvairios salotos, makaronai. Labai dažnai praleisti mažiau laiko virtuvėje padeda ir paruoštukai. Svarbu nebijoti improvizuoti, tikrai galima atrasti lengvų ir greitai pagaminamų patiekalų.

- Iš ko semiatės idėjų, susijusių su maisto gaminimu?

Dievinu kulinarines knygas bei žurnalus, internete seku daugybę tiek Lietuvos, tiek užsienio maisto tinklaraštininkų, tad kasdien randu idėjų ir dar nebandytų patiekalų.

REKLAMA

Nemėgstu atkartoti receptų, nes pradedant gaminti dažnai ko nors pritrūkstu ar mintyse jau būnu sudėliojusi savo variantą. O ir planus dažnai pakeičia dukrytė, kuri beveik visada su manimi sukiojasi virtuvėje, tad tikrai būna akimirkų, kai patiekalo gamybos procesą reikia pagreitinti.

- Ką dar be maisto gaminimo mėgstate veikti?

Mėgstu knygas ir keliones. Ypatingai mėgstu keliones po Lietuvą – kaskart atrandame tiek daug gražių mūsų šalies vietų, apie kurias norisi garsiai pasakoti visiems.

Kadangi mano darbas yra tinklaraštis, viskas, ką tikrai mėgstu veikti atsiranda jame – tai kelionės, maistas, laikas su šeima, įvairūs DIY, švenčių planavimas bei dekoravimas, įvairios kūrybinės idėjos.

REKLAMA

- Ką jums suteikė dalyvavimas laidoje „La maistas“? Gal įsiminėte patarimus, kurie pravers gaminant ateityje?

Dalyvavimas laidoje man buvo jaudulio kupinas iššūkis, bet iš laidos filmavimo išėjau su šypsena – tokia šilta ir nuoširdi atmosfera, kad tą šypseną su savimi nešiojausi dar kelias dienas.

Man labai patiko pažintis su šefais, patiko iš arti pamatyti, kaip jie dirba virtuvėje, paklausyti jų tarpusavio pokalbių apie maistą, jo gamybą. Tai tikrai įdomi ir unikali patirtis.

Laidoje pristačiau dvi patiekalų idėjas. Viena jų buvo nekeptas obuolių pyragas, o kitas pasiūlymas žiūrovams pagaminti karamelizuotą obuolių padažą.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3, o jei nespėjote peržiūrėti laidos, tai padaryti galite čia. 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų