REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šio šeštadienio laida bus iniciuota žiūrovų. Neseniai viena žiūrovė man parašė, jog labai mėgsta gaminti, tačiau daugumą mano rodomų receptų galima įgyvendinti tik orkaitėje, o ji orkaitės kaip tik ir neturi. Taigi pagalvojau, kad iš tiesų, gyvenime būna situacijų, kai neturime orkaitės: kaimo turizmo sodyboje, sodo namelyje. Arba orkaitė namie tiesiog sugedusi, todėl šįkart – laida ‚ant viryklės'“, – pasakojo „Beatos virtuvės“ vedėja Beata Nicholson.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai žmogus išmoko įkurti ugnį ir ant jos pastatė puodą, tai pirmiausia išsivirė sriubos, o tik daug vėliau susirentė krosnį ir pradėjo duoną joje kepti. Iš pradžių ją tiesiog ant karšto akmens kepdavosi. Taigi šeštadienį orkaitė ilsėsis, o į darbus kibs viryklė“, – sakė Beata.

REKLAMA

Laidos vedėja siūlo virti sočią rūgštynių sriubą: „Žinau, kad bus burbeklių, kurie mano, jog pablūdau, nes visi ir taip žino, kaip išvirti šią sriubą! Nė neabejoju, kad visi moka. Aš tiesiog noriu pasidalinti savo naujai užgimusia meile rūgštynėms. Jos nepakartojamos ir man jų labai trūksta Didžiojoje Britanijoje. Kai būnu Lietuvoje, – niekada nepraleidžiu progos išsivirti rūgštynių sriubos, juolab, kad mano tėtis visad būna jų pakankamai prisūdęs. Kai pastarąjį kartą draugams išviriau didelį puodą rūgštynių sriubos, visi švytėjo iš laimės, kaip jaunas mėnulis“, – šypsojosi Beata.

REKLAMA
REKLAMA

„Manote, kad viryklė tinkama tik troškiniams, o keptuvėje daugių daugiausia iškepsite mėsos kepsnį? Nebūtinai. Aš kepiau ir troškinau didžiulį sprandinės gabalą sandariame puode ir, galima sakyti, paverčiau jį kone orkaite. Šis sprandinės su indiškais prieskoniais ir aromatingais basmati ryžiais receptas – išties puikus“, – sakė šeštadienio rytais per TV3 rodomos laidos vedėja.

Pasak Beatos, puode galima išvirti tikrai neprastą ryžių pudingą ar mažų mažiausiai saldžią ryžių košę, puošiamą karamelizuoto banano riekelėmis, kuri atrodys kaip iš restorano. „Sakote, kad be orkaitės gyvenimas nemielas, nes nėra sausainių ir pyragų? Netiesa. Velse nuo seno kepami pyragėliai iš trapios tešlos su razinomis keptuvėje. Tai tradicinis priedas prie popietinio puodelio arbatos. Šį receptą gavau iš savo draugės, dirbančios virėja Velse“, – prisiminimais dalijosi Beata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų