REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dabar pats laikas gaminti salotas su šviežiais burokėliais, kol jie dar jauni ir sultingi. Burokėlių kepimą orkaitėje palikime vėlesniam rudeniui. Esu tikra burokėlių fanė, tad ir šie korėjietiški burokėliai mane sužavėjo“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Dabar pats laikas gaminti salotas su šviežiais burokėliais, kol jie dar jauni ir sultingi. Burokėlių kepimą orkaitėje palikime vėlesniam rudeniui. Esu tikra burokėlių fanė, tad ir šie korėjietiški burokėliai mane sužavėjo“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 2. Užtruksite gaminant apie 5 – 10 min. + laikas, kol burokėliai marinuosis.

  • 500 g burokėlių (šviežių);
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 2 v. š. 6% acto;
  • 0.5 a. š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. maltos kalendros;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 60 ml aliejaus.

Burokėlius sutarkuojame šiaudeliais. Užberiame druska ir palaikome 30 – 40 min, kad išsiskirtų sultys. Prieskonius, actą ir smulkintą česnaką suberiame ant burokėlių kauburėliu.

Nemaišome. Pakaitiname aliejų ir supilame tiesiai ant prieskonių ir česnako. Gerai išmaišome. Paliekame bent kelioms valandoms pasimarinuoti.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų