• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Užgavėnėms dažniausiai kepu mielinius blynus. Artėjančių Užgavėnių šventei noriu su jumis pasidalinti mielinių blynų su obuoliais receptu. Blyneliai gavosi stori, purūs ir labai gardūs“, sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Užgavėnėms dažniausiai kepu mielinius blynus. Artėjančių Užgavėnių šventei noriu su jumis pasidalinti mielinių blynų su obuoliais receptu. Blyneliai gavosi stori, purūs ir labai gardūs“, sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 450 gr miltų, 500 ml šilto pieno, 2 kiaušinių, 2 obuolių, 7 gr sausų mielių, 2–3 v.š. cukraus, žiupsnelio druskos.

Mielinių blynų receptas

Į dubenį subėriau miltus, mieles, cukrų ir druską. Kiaušinius suplakiau su šiltu pienu ir sumaišiau su miltais. Į masę įmaišiau ir burokine trintuve tarkuotus obuolius. 

Beliko darsyk viską gerai išmaišyti ir pastatyti dubenį šiltai (~ 30 min.), kad masė iškiltų. Masė iškilo, belieka kepti blynelius keptuvėje ant aliejaus.

REKLAMA
REKLAMA

P.s. Iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 24 blyneliai. Skanaus!

Šiek tiek apie Užgavėnes

Šiemet Užgavėnes minėsime kovo pirmąją dieną.

Užgavėnės – sena šventė, žinoma visose Europos šalyse. Jos paskirtis – išvyti žiemą, paskatinti greičiau ateiti pavasarį. Šventė švenčiama likus 7 savaitėms (46 dienoms) iki Velykų. Šis laikotarpis būna nuo vasario 3 iki kovo 9 dienos. Lietuvoje Užgavėnės tradiciškai švenčiamos centrinėse miestų aikštėse, liaudies buities muziejuje Rumšiškėse (savaitgalį prieš Užgavėnes).

Šventės ištakos pagoniškos, tačiau dabar glaudžiai susietos su krikščionybe. Per Užgavėnes leidžiama paskutinį kartą gausiai ir riebiai pavalgyti, o jau kitą dieną prasideda Gavėnia, trunkanti iki Velykų (Kristaus prisikėlimo). Šiuo laikotarpiu skatinama pasninkauti, nevalgyti mėsos, gedėti iki Kristaus prisikėlimo šventės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų