REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjančios šv. Velykos ketvirtadaliui lietuvių bus pirmoji proga šiemet namuose iškepti pyragą. Būtent tiek Lietuvos gyventojų tam prisiruošia vos keletą kartų per metus – prieš didžiąsias šventes. Kas penktas lietuvis išsikepti namuose pyragą imasi gerokai dažniau – bent kartą per mėnesį. 

Artėjančios šv. Velykos ketvirtadaliui lietuvių bus pirmoji proga šiemet namuose iškepti pyragą. Būtent tiek Lietuvos gyventojų tam prisiruošia vos keletą kartų per metus – prieš didžiąsias šventes. Kas penktas lietuvis išsikepti namuose pyragą imasi gerokai dažniau – bent kartą per mėnesį. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UAB „Dr. Oetker Lietuva“ užsakymu šių metų kovo mėnesį atlikta reprezentatyvi viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausa parodė, kad pyragus namuose Lietuvoje kepa šiek tiek daugiau nei pusė gyventojų. Beveik dešimtadalis apklaustųjų tuo užsiimti ketina ateityje, o 38 proc. teigė, jog pyragų namuose nekepa ir to daryti neketina.

REKLAMA

„Mūsų tyrimai rodo, kad žmonės pyragų namuose nekepa dėl vienos paprastos priežasties – įgūdžių stokos ir iš to kylančios baimės, kad kepinys nepavyks. Tačiau, vertindami kepimo priedų pardavimus pastaraisiais metais, matome, kad lietuviai grįžta į namų virtuves ir desertus gamina patys,“ – teigia Sergejus Polovčenko, UAB ,,Dr. Oetker Lietuva” generalinis direktorius.

Apklausa parodė, kad bent kartą per savaitę pyragus kepa 10 proc. žmonių. Beveik du kartus daugiau lietuvių (18 proc.) pyragu namiškius vaišina bent kartą per mėnesį. Pastebėta, kad naminiu pyragu artimuosius dažniausiai lepina didmiestyje gyvenančios moterys, namų šeimininkės. Kartą per mėnesį ar dažniau iškepti pyragą ryžtasi vos 7 proc. vyrų. Jeigu pyragus kepate retai, tačiau per šias šv. Velykas ketinate nustebinti namiškius, susipažinkite su šešiomis pagrindinėmis „Dr. Oetker“ konditerių pyragų kepimo taisyklėmis:

REKLAMA
REKLAMA

• Konditerijoje labai svarbu tikslumas. Truputį per ilgai pamaišysite, ne laiku įdėsite kiaušinį ar padauginsite aliejaus ir viskas gali subliukšti. Tad visuomet atidžiai sekite instrukcijas. • Prieš kepdami pyragą nepamirškite kepimo skardą patepti riebalais ir pabarstyti miltais. Tai padės lengviau išimti iškepusį gardumyną ir jis neprisvils. • Būtina teisingai išmaišyti tešlą. Ją permaišius, iškepęs pyragas gali lengvai sukristi. Į riebalus įmaišius visus skystuosius ingredientus, sausuosius produktus geriausia maišyti iš lėto. Naudokite šaukštą, o ne plaktuvą. • Nedėkite pyrago tešlos į neįkaitusią orkaitę, o vėliau nedarinėkite durelių. Dėl to pyragas gali skuristi. • Prieš dedant pyragą į orkaitę patariama lengvai trinktelėti ranka per kepimo skardą iš apačios. Šis žingsnis padės atsikratyti tešloje susikaupusių oro burbulų ir pyragas nesukris. Taip išvengsite ir duobių pyrago paviršiuje. • Geriausias būdas patikrinti, ar pyragas jau iškepė, yra įbesti medinį pagaliuką ar dantų krapštuką. Jei ant įsmeigto pagaliuko lieka pyrago – jis dar neiškepė.

Apie „Dr. Oetker“ „Dr. Oetker“ – tai šeimos įmonė, jau daugiau nei šimtą metų kurianti aukštos kokybės maisto produktus. „Dr. Oetker“ – gerai visame pasaulyje pažįstamas prekės ženklas, po kurio sparnu – milžiniška maisto produktų korporacija. Viskas prasidėjo 1891 m., kai Dr. Augustas Oetkeris savo vaistinėje Bylefelde, Vokietijoje, sukūrė kepimo miltelius „Backin“. Preciziškai parinktos proporcijos ir ingredientai namų šeimininkėms garantavo puikius kepimo rezultatus. Su šiuo išskirtiniu išradimu Dr. Augustas Oetkeris padėjo pamatus milžiniškai verslo korporacijai ir „Dr. Oetker“ firmos ženklui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų