REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjančius 2013-uosius Sveikatingumo metais paskelbusi Sveikatos apsaugos ministerija ketina skatinti reguliariai mankštintis ir rūpintis savo racionu. Vienas pirmųjų Lietuvoje sveikos mitybos entuziastų, svetainės SveikasMaistas.lt įkūrėjų Eimantas Navikauskas tikina, kad nors dažnam tautiečiui sveika mityba dar nėra tapusi neatsiejama kasdienio gyvenimo dalimi, tačiau kokybiško maisto poreikis visuomenėje vis didėja. Šie besikeičiantys mitybos įpročiai jį paskatino įkurti restoranų tinklą „TakeWay“, siūlantį platų greitai pagaminamų patiekalų asortimentą. „Matydamas augantį susidomėjimą sveika mityba, ėmiau ieškoti būdų suteikti žmonėms galimybę kasdieniniame gyvenime maitintis sveikiau“, – aiškino E. Navikauskas. Jo teigimu, kiekvieną verslą turi kurti savo srities specialistai, užtikrinantys teikiamų paslaugų kokybę: „Jei restoranui įkurti užtektų tik gerai išmanyti apie maistą, tuomet kas antras virėjas turėtų po nuosavą restoraną.“ Apie sveikesnio maisto pasirinkimą kalbinome naujo, bet žinomų šalies sportininkų jau pamėgto, restoranų tinklo įkūrėją. Minite, kad jūsų sritis – greitai pagaminami patiekalai, bet sąvoka „greitas maistas“ dažnai asocijuojasi su mėsainiais, dešrainiais ir kitais nesveikais patiekalais.

Artėjančius 2013-uosius Sveikatingumo metais paskelbusi Sveikatos apsaugos ministerija ketina skatinti reguliariai mankštintis ir rūpintis savo racionu. Vienas pirmųjų Lietuvoje sveikos mitybos entuziastų, svetainės SveikasMaistas.lt įkūrėjų Eimantas Navikauskas tikina, kad nors dažnam tautiečiui sveika mityba dar nėra tapusi neatsiejama kasdienio gyvenimo dalimi, tačiau kokybiško maisto poreikis visuomenėje vis didėja. Šie besikeičiantys mitybos įpročiai jį paskatino įkurti restoranų tinklą „TakeWay“, siūlantį platų greitai pagaminamų patiekalų asortimentą. „Matydamas augantį susidomėjimą sveika mityba, ėmiau ieškoti būdų suteikti žmonėms galimybę kasdieniniame gyvenime maitintis sveikiau“, – aiškino E. Navikauskas. Jo teigimu, kiekvieną verslą turi kurti savo srities specialistai, užtikrinantys teikiamų paslaugų kokybę: „Jei restoranui įkurti užtektų tik gerai išmanyti apie maistą, tuomet kas antras virėjas turėtų po nuosavą restoraną.“ Apie sveikesnio maisto pasirinkimą kalbinome naujo, bet žinomų šalies sportininkų jau pamėgto, restoranų tinklo įkūrėją. Minite, kad jūsų sritis – greitai pagaminami patiekalai, bet sąvoka „greitas maistas“ dažnai asocijuojasi su mėsainiais, dešrainiais ir kitais nesveikais patiekalais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaidinga manyti, kad greitai paruošiamas maistas turi būti nesveikas. Pagrindinei mūsų patiekalų kategorijai priskiriamos salotos ir makaronai, kurie greitai ir kokybiškai pagaminami dėl specialiai pritaikytos ruošimo technologijos. Siūlomi patiekalai, nors ir greitai pagaminami, yra kokybiški, sveikesni ir turintys didelę maistinę vertę. Ruošdami maistą naudojame naujausias technologijas, itin kokybiškas sudėtines dalis, o šalia kiekvieno patiekalo pateikiame išsamų maistinės vertės aprašymą. Visa tai leidžia pasirinkti patiekalus, geriausiai atitinkančius vartotojo fiziologinius poreikius.

REKLAMA

Statistika byloja, kad Lietuvoje antsvorį turinčių žmonių skaičius auga, su šia problema susiduria vis jaunesni žmonės...

Taip, tai aktuali problema nūdienos visuomenei. Nuolat stebime šiuos rodiklius ir matome, kad antsvorį turinčių žmonių daugėja. Savo veikla stengiamės prisidėti skleidžiant sveikos gyvensenos idėjas. Šiais metais atnaujinome valgiaraštį, vartotojams siūlome mažesnio riebumo patiekalų liniją „FatStop“, tinkamą dietos besilaikantiems žmonėms. Šios linijos patiekaluose riebalų kiekis yra bent 30 % mažesnis, lyginant su įprastais patiekalais. Tikimės, kad valgiaraštyje pamatę šių patiekalų liniją bent dalis žmonių susimąstys, kuo maitinasi kiekvieną dieną. Mes tiesiog siūlome jiems pasirinkimą gyventi sveikiau.

Ar turite planų 2013-iesiems – sveikatingumo – metams?

Ateinančiais metais planuojame tolesnę plėtrą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Naujasis „TakeWay“ restoranas duris atvers PLC „Panorama“. Tai pirmasis mūsų žingsnis, pradedant sveikatingumo metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų