REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas prasidės jau rugsėjo 22-ąją ir jis žada milžinišką intrigą – nors Kauno „Žalgiris“ ir toliau išlieka aiškiu favoritu triumfuoti pirmenybėse, jį vytis bando sustiprėjęs ir kryptį atradęs Vilniaus „Rytas“, o likusios ekipos žada aršią kovą dėl patekimo tarp keturių geriausių.

REKLAMA

Vangiai prasidėjęs LKL tarpsezonis taip įsisiūbavo, kad prognozuoti ekipų išsidėstymą – itin sudėtinga. Tam, kad viskas taptų aiškiau, portalas tv3.lt siūlo pažintį su kiekviena turnyro komanda. Pirmoji jų – iš pelenų pakilusi Prienų „Skycop“.

Treneris. Virginijus Šeškus.

Sudėtis. Gynėjai: Ovidijus Varanauskas, Davis Lejasmeiersas, Gintaras Leonavičius, Domantas Šeškus, Edgaras Mankauskas. Puolėjai: Mindaugas Lukauskis, Arnas Labuckas, Austinas Ariansas, Mike’as Bruesewitzas, Kšištofas Lavrinovičius. Vidurio puolėjai: Maverickas Morganas, Darjušas Lavrinovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Ekipą paliko. Gediminas Maceina, Paulius Ivanauskas, Rashaunas Broadusas, Denysas Lukašovas, Edvinas Šeškus, Bartas Aleksandravičius, Justas Sinica, Martynas Linkevičius, Eigirdas Žukauskas, Regimantas Miniotas, Egidijus Dimša, Kervinas Bristolis.

REKLAMA

Praėjęs sezonas. 10 vieta LKL.

Planuojamas biudžetas. 550 tūkst. eurų.

Trenerio Virginijaus Šeškaus komentaras. „Mūsų stiprioji pusė bus patirtis. Reikia tą išnaudoti ir tai bus pagrindinis faktorius. Kitas dalykas – kiekvienose rungtynėse gali atsiskleisti vis kitas žaidėjas, neturime ryškaus lyderio. Tokias mūsų stiprybes ir matau.

Kol kas dar reikia didesnės energijos ir atsidavimo iš užsieniečių, noro laimėti. Susitvarkysime su tuo.

Šiais metais visos komandos solidžios, todėl net sunku pasakyti, kokie laukia iššūkiai. Bus labai įdomu ir viską parodys tik laikas. Įdomu net pačiam. LKL tikrai bus labai stiprus“.

REKLAMA
REKLAMA

Direktoriaus Adomo Kubiliaus komentaras. „Didžiausias tarpsezonio iššūkis buvo išlikti LKL. Šakių „Vytis“ stipriai beldėsi į duris ir jeigu jie būtų susitvarkę bei atitikę visus reikalavimus, tai mes būtume turėję tenkintis Nacionaline krepšinio lyga (NKL). Iš esmės, nuo mūsų priklausė nelabai daug. Beliko laukti kaip toliau klostysis įvykiai ir būti stebėtojais.

Aš galvoju, kad pavyko nuveikti daugiau nei tikėjomės, nes turėjome tikrai mažai laiko. Kai paaiškėjo, kad liekame LKL, vasara buvo persiritusi į antrą pusę. Pirmoji pagrindą davė savivaldybė, kai pažadėjo ženkliai didesnę paramą. Atsiradus generaliniam rėmėjui visai įdomiai susikomplektavome, tai buvo kažkas ne visai prognozuoto. Esame patenkinti, galutinis rezultatas komplektacijos prasme pranoko lūkesčius. Rėmėjų prasme taip pat.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klubas pasikeitė iš esmės. Pagal sudėtį, tai kitų tikslų neturėtume turėti kaip tik patekimas į stipriausių ketvertuką LKL ir Karaliaus Mindaugo taurėje.

Sėkmingai tvarkomės su praėjusio sezono skola, kurios beveik nebeliko“.

Žvilgsnis. Prienams galima drąsiai skirti vasaros čempionų titulą. Ties nežinomybe pakibęs klubas galiausiai sugebėjo parduoti ekipos pavadinimą generaliniam rėmėjui ir suburti tikrai kokurencingą bei įdomią komandą.

„Skycop“ virtęs Prienų klubas vasarą atsisveikino absoliučiai su visais praėjusio sezono krepšininkais ir naujo sezono startui pasikvietė daug įdomių bei laiko patikrintų žaidėjų. Vien ką reiškia brolių Lavrinovičių prisiviliojimas.

REKLAMA

Ballų erą sėkmingai išgyvenęs ir beveik visas skolas išsimokėjęs klubas nepakeitė vieno – krepšininkams ir toliau vadovaus Virginijus Šeškus.

Dar vienas itin svarbus klubo vadovų žingsnis – žymiai rimtesnis požiūris į fizinį pasirengimą. Prienai nuolat kenčia dėl žaidėjų traumų, o šią bėdą pažaboti mėgins patyręs specialistas Robertas Narkus.

Jo patirties ir žinių tikrai reikės – „Skycop“ žaidėjų amžiaus vidurkis siekia net 29,6 metų. Tai turbūt bus vyriausia LKL ekipa.

„Skycop“ pasikeitė neatpažįstamai ir ją tikrai bus įdomu stebėti – viskas buvo arti to, kad Prienų nebūtų likę LKL žemėlapyje, bet gavę išgyvenimo šansą prieniškiai puikiai tuo pasinaudojo ir bandys pasikandžioti su visais varžovais.

Artėjančiame LKL sezone daugybė klubų taikysis į stipriausių ketvertuką, o jame tikrai bus ankšta. Tačiau „Skycop“ turi viską, kad sužaistų sėkmingą sezoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų