REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2023-ieji – Juodojo vandens triušio metai. Tiesa, oficialiai triušis šeimininkauti pradės ne nuo sausio 1 dienos, o nuo sausio 22-osios. Tad ką žada triušis 2023-iaisiais, atskleidžia ne tik astrologas Naglis Šulija, bet ir švelniakailius jau ketvirtį amžiaus auginantis ir puikiai juos perpratęs Panevėžio krašto ūkininkas.

2023-ieji – Juodojo vandens triušio metai. Tiesa, oficialiai triušis šeimininkauti pradės ne nuo sausio 1 dienos, o nuo sausio 22-osios. Tad ką žada triušis 2023-iaisiais, atskleidžia ne tik astrologas Naglis Šulija, bet ir švelniakailius jau ketvirtį amžiaus auginantis ir puikiai juos perpratęs Panevėžio krašto ūkininkas.

REKLAMA

Smalsiai besidairantis triušis mėgaujasi dėmesiu, o ypač šeimininko draugija.

„Kol tu jam geras ir jis geras, bet jeigu kas, tai jis apsigina.“

Šis, kiek didesnis nei 3 kilogramų švelniakailis vikruolis – vienas iš poros šimtų ėriškiečio Eduardo Kubiliaus laikomų triušių.

„Vikrūs tokie, moka už save pastovėti, nors ir nedidelis.“

Triušius Eduardas augina jau bene ketvirtį amžiaus. O pamilo šiuos švelniakailius lankydamasis Prancūzijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Pamačius tokį gražuolį, nu, kaip jo nenorėsi, užsinorėjau, parsivežiau, tada pradėjau domėtis.“

Mokytis triušininkystės subtilybių augintojui teko pačiam, dairantis ir patirties semiantis svetur. Metams bėgant, smalsumas tik augo. Ėriškietis dabar augina tik veislinius triušius.

REKLAMA

„Ča plaukelių į kvadratinį centimetrą iki 23 tūkstančių yra, jis labai šiltas, atsparus ir kailiukas labai geras. Ne veltui karališku triušiu pavadintas reksai.“

Ūkininkas sako, kad triušininkystė labai įdomi ir miela širdžiai sritis.

„Kokį dar gyvūnėlį galima atrast tiek spalvų, tiek įvairovės, tiek tokio charakterio“, – kalbėjo triušių augintojas Eduardas Kubilius.

O triušis charakterį, anot augintojo, tikrai moka parodyti.

„Mokės jis pastovėt, turi jis ir dantukus, turi ir nagiukus, ne taip jau greitai jis leisis nuskriaudžiamas“, – teigė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu šie švelniakailiai – mieli, nuovokūs, puikiai susidraugauja su šeimininku.

„Su juo kalbiesi, pažįsta jis ir balsą, galima jį išmokinti ir vardą savo žinos.“

Tiesa, kol kas triušininkystė Lietuvoje ne itin populiari sritis.

„Čia kažkokį tai pelną padaryt sunku, sunku prognozuot, net šiai dienai triušienos mėsos vertė yra daug didesnė nei jos kaina“, – paaiškino E. Kubilius.

Tuo tarpu triušienos nauda, anot žinovo, neprilygsta jokiai kitai mėsai.

„Kas liečia kūdikius maitinimui, alergiškiems vaikams, nėra kito maisto, nėra kuo pakeisti. Sako, ar negaila triušio, nu, man kūdikio labiau gaila 6:32 jeigu Dievas davė produktą, jį reikia naudoti 6:35

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Širdies kraujagyslių ligos, nu, pirmaujam visur, o jisai gali tam padėti. Gražus, gražus, bet kodėl mes negražų turim valgyti“, – kalbėjo triušių augintojas.

 

Ilgametis triušių augintojas gali didžiuotis užauginęs ne vieną čempioną, parodose pelniusį aukščiausius apdovanojimus. O tai ne taip paprasta.

„Kiekvienas ruoželis, kiekvienas apvadėlis turi savo standartą. Net ir nagų spalvos turi atitikti jo veislę.“

Švelniakailiai keturkojai – naujų metų šeimininkai.  2023-ieji – Juodojo Vandens Triušio metai.

„Palinkėčiau, kad Lietuvoj daugėtų žmonių, triušis sugeba tą padaryti, tikiuosi, kad ir mūsų lietuvių padaugės 12:29 aš manau, kad kiti metai bus geri ir švelnūs, ir šilti, ir smagūs, nenuobodūs“, – linkėjo E. Kubilius.

REKLAMA

Oficialiai 2023-ieji Triušio metais taps nuo sausio 22-osios.

„Tigro metai buvo ganėtinai smurtingi, dar tas smurtas tęsiasi. Tigras kaip išėjo į medžioklę, kol kas nesiliauja, o triušiukas, tikėtina, bus gerokai taikesnis“, – pastebėjo astrologas Naglis Šulija.

Tad ko galima tikėtis švelniakailio triušio metais?  

„Svarbiausi įvykiai susiję su šiuo karu telpa į pirmą metų trečdalį ir prognozės varijuoja nuo pačių radikaliausių iki švelnesnių, bet bendra tonacija yra ta, kad, greičiausiai, neatlaikys įtampos pati Rusija ir jos centrinė valdžia ir pokyčių reikėtų laukti ten“, – sakė N. Šulija.

Kinų astrologijoje triušis simbolizuoja sėkmę, kantrybę. Tai ilgaamžiškumo, klestėjimo ir vaisingumo ženklas.

„Galime visiems palinkėti truputėlį daugiau laimės, truputėlį daugiau sėkmės, truputėlį daugiau šilumos ir viskas bus gerai“, – pridūrė astrologas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų