REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulyje sukuriama ir atnaujinama po kone dešimtį prietaisų kasdien. Iš kelių tūkstančių technikos naujovių daugiau nei 40 proc. kasmet pasiekia Lietuvos prekybos centrus, sakoma elektroninės parduotuvės „Technorama” pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasa jos atstovų, prieš porą metų rinkdamiesi techniką lietuviai dažniausiai atsižvelgdavo į kainą, tačiau šiandien apsisprendimą vis labiau lemia prietaiso kokybė, technologiniai sprendimai bei prekės ženklas. Analizuodamas lietuvių pirkimo įpročius ir tendencijas „Technoramos” el. parduotuvės vadovas Algirdas Daniela prognozuoja, kad kitais metais taps populiarūs itin didelės įstrižainės televizoriai, 3-in-1 kompiuteriai bei išmanioji buitinė technika.

REKLAMA

Lietuviai renkasi didelės įstrižainės televizorius

Naujų televizorių modelių Lietuvos prekybos centruose sulaukiama daugiausiai – apie 300 atnaujinimų kasmet. Pastebima tendencija, kad vartotojai vis labiau žvalgosi į didesnės įstrižainės televizorių ekranus. Prekybos centruose jau galima įsigyti „milžinišką“ 85 colių televizorių. Savaime suprantama, didelių įstrižainių televizoriai turi garantuoti didelės ir kokybiškos raiškos turinį, todėl gamintojai siūlo naujausių technologijų 4K televizorius su keturis kartus didesne raiška nei „Full HD“ standartas.

REKLAMA
REKLAMA

Televizoriai ne tik didėja, bet ir išmanėja. Valdymas balsu ar ranka, daugybė funkcijų, galimybė naudotis internetu – visa tai siejama su artimiausių metų tendencijomis. „Domėjimasis naujovėmis paprastai persismelkia į visas žmogaus aplinkoje esančių prietaisų sritis. Kas perka išmanųjį telefoną, 90% pirks išmanųjį televizorių“, – pastebi A. Daniela.

Ryškiausia kitų metų tendencija – prietaisai „viskas viename“

Viena perspektyviausių technikos naujovių 2014 metais – išmanusis rašiklis, kuris leidžia išsaugoti užrašytą tekstą skaitmeniniu formatu į nešiojamą ar planšetinį kompiuterį. Tikimąsi, jog populiarumo sulauks „Wi-Fi“ kortelių skaitytuvai išmaniesiems prietaisams, kurie leidžia perkelti duomenis be jokių laidų. Ypač madingi tampa „all-in-one“ įrenginiai (monitoriai su liečiamu ekranu ir integruotu kompiuteriu). Manoma, kad tarp vartotojų populiarumo sulauks naujieji„ 3-in-1“ kompiuteriai. Toks „transformeris“ turi du procesorius, dvi operacines sistemas, dvi baterijas ir atskirus atminties įrenginius. Planšetė, įstatyta į klaviatūrą, tarnauja kaip nešiojamasis kompiuteris, o klaviatūra, prijungta prie atskiro monitoriaus, veikia kaip stacionarus kompiuteris. Naujasis prietaisas atstos kompleksą įvairiausių įrenginių, o savininkui nebereikės pergyventi, kad kažkoks svarbus „failas“ liko kitame įrenginyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išmanioji buitinė technika užkariaus namų ūkius

Prognozuojama, kad išmaniosios orkaitės, šaldytuvai, skalbyklės, džiovyklės, dulkių siurbliai-robotai ir kiti prietaisai greitai pakeis įprastą buitinę techniką. Specialistai atkreipia dėmesį, kad išmanūs prietaisai ne tik palengvina daugelio buities rūpesčius, bet ir taupo vandens ir elektros sąskaitas.

Šį mėnesį „Technoramos“ parduotuvėse pasirodė nauja „Samsung“ džiovyklė, kurioje įdiegta šilumos siurbimo technologija itin veiksmingai džiovina drabužius. Kita džiovyklės naujovė – galimybė ją prijungti prie mobiliojo telefono. Todėl baigus džiovinti skalbinius apie tai iškart būsite informuotas telefonu. Tai ypač aktualu tiems, kas neturi laiko iš naujo lyginti laiku iš neišimtų skalbinių. Buitinių ir kitų virtuvės prietaisų sąsaja su išmaniaisiais telefonais – tendencija, kuri turi ryškias perspektyvas augti toliau kartu su tobulėjančiais išmaniaisiais IT prietaisais, sakoma pranešime.

Nuolat tobulėjant technikos prietaisams gamybininkai jau rungiasi ne tik dėl naujų prietaisų funkcijų, bet ir dėl prietaisų pristatymo rinkai ir vartotojams. Didžiąją dalį buitinės technikos ar IT įrangos naujovių stengiamasi pristatyti triukšmingai, sukeliant intrigas ir net spekuliuojant pirmumo teise pardavinėti. Pasak „Technoramos” el.parduotuvės vadovo Algirdo Danielos, Lietuvos rinka dažnam pasauliniam gamybos koncernui atrodo per maža, kad ją pasiektų absoliučiai visos technologinės naujovės. Tačiau, anot buitinės technikos specialisto, lietuviai itin technologiškai išprusę ir todėl prekybininkai stengiasi visais įmanomais būdais kuo anksčiau pristatyti technikos naujienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų