REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė kartu su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi lankosi Alytuje, kur pirmiausia aplankė Alytaus teritorinę darbo biržą bei Jaunimo darbo centrą.

REKLAMA
REKLAMA

Lankydamasi darbo biržoje, kur daug dėmesio skirta ilgalaikių jaunų bedarbių motyvacijos ir integracijos į darbo rinką klausimams, ministrė Algimanta Pabedinskienė akcentavo jog jaunimo užimtumą regionuose skatinti padės nauja „Jaunimo garantijų“ iniciatyva. „Tai šiemet pradėtas įgyvendinti priemonių kompleksas, kuriuo yra siekiama niekur nesimokantį, nedirbantį jauną žmogų per keturis mėnesius sudominti ir įtraukti į darbo ar švietimo sistemas. Jaunimui siūloma ne tik profesinio orientavimo pagalba pasirenkant tinkamą studijų kryptį ar profesiją – po studijų baigimo bus padedama atlikti praktiką, stažuotę, jaunuoliai bus konsultuojami ir kitomis priemonėmis skatinami kurti savo verslą, taip pat darbdaviai bus skatinami subsidijomis priimti jaunus žmones į pirmą darbą“, - A. Pabedinskienė.

REKLAMA

Pasak A. Pabedinskienės, įgyvendinant aktyvios darbo rinkos politikos priemones, Alytuje numatoma, jog 2014 metais bus į darbo rinkos priemones įtraukti 3369 žmonės, tai bus daroma per profesinį mokymą, įdarbinimą subsidijuojant, darbo įgūdžių įgijimo rėmimą, paramą darbo vietoms steigti, vietines užimtumo iniciatyvas. Tam šiemet bus skirta 13 662,7 tūkst. Lt.

Alytaus rajono, Lazdijų ir Kalvarijos savivaldybėse, 2014 m. duomenimis, registruotas nedarbas 1,5 karto viršijo vidutinį. Jaunimo nedarbo rodikliai šiose savivaldybėse taip pat didesni už šalies vidurkį. Alytaus teritorinės darbo biržos direktorius Regimantas Mačiulis pabrėžė, jog darbo birža aktyviai bendradarbiauja su verslu ir turi sukūrusi verslininkų duomenų bazę, taip pat pasidžiaugė, jog šiemet jau pateikta per 30 vietinių užimtumo iniciatyvų projektų. Alytuje ministrė dalyvavo ir konferencijoje - apskrito stalo diskusijoje „Impulsai pasienio regiono ekonomikai: patrauklūs verslo projektai, parama iniciatyviems, motyvacija dirbti legaliai". Konferencijoje savivaldybių vadovai, Lietuvos verslo konfederacijos, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos, Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos vadovai bei ekspertai diskutavo apie ekonomikos gaivinimą ir užsienio investicijas, ekonominių pažeidimų tendencijas pasienio savivaldybėse, „šešėlinį“ verslą.

Panašūs forumai jau vyko Anykščiuose ir Šiauliuose. Jų esmė – identifikuoti regionui būdingas problemas ir taikyti geriausias patirtis, įgyvendinti perspektyvius projektus, kad investuojamos lėšos, taip pat ir Europos Sąjungos (ES) paramos, kurtų ilgalaikę naudą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų