REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2012 metais Pasaulio dviračių čempionatas vyks Olandijoje

Vakar, prasidėjus Pasaulio dviračių čempionatui Šveicarijoje (Mendrisio), Tarptautinė dviračių sąjunga (UCI) pranešė, kad 2012 metais čempionatas vyks Olandijoje (Valkenburge).

REKLAMA
REKLAMA

Pretendentų sąraše buvo 3 miestai: Valkenburgas (Olandija), Hoogledas (Belgija) ir Genuja (Italija). Primename, kad ateinančiaisiais, 2010 metais, Pasaulio čempionatas bus surengtas Melbourno mieste (Australija), o 2011 m. – Kopenhagoje (Danija).

REKLAMA

Sugrąžinama sena rungtis

2012 metais į čempionato programą vėl bus įtrauktos atskiro starto lenktynės komandiniam važiavimo laikui, panaikintos po 1994 m. (dalyvavimo sąlygos dar nepaskelbtos).

Truks 4 dienas

Šių metų Pasaulio dviračių čempionatas, kurio metu išaiškės atskiro starto ir dviračių plento lygumos lenktynių čempionai jaunių, moterų elito ir vyrų elito grupėse, tęsis iki rugsėjo 27 d.

Atskiro starto lenktynės

Šiandien, ketvirtadienį, vyks atskiro starto lenktynės vyrų elito grupėje, kurioje savo pasirengimą demonstruos ir dviratininkas iš Lietuvos, Ignatas Konovalovas.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar vykusiose atskiro starto lenktynėse jaunių grupėje 37 vietą užėmė Evaldas Šiškevičius. Moterų elito grupėje – Diana Žiliūtė užėmė 16 vietą, o Vilija Sereikaitė – 26 vietą.

Dviračių plento (lygumos) lenktynės

Šeštadienį ir sekmadienį vyks dviračių plento (lygumos) lenktynės, kuriose (ypač moterų elito grupėje) savo jėgas išbandys nemažas būrys dviratininkių iš Lietuvos.

*

2010 metais Olandijoje vyks ir „Giro d’Italia

Pasinaudodami Pasaulio dviračių čempionato išplatintu pranešimu bei dar neišblėsusia „Vuelta a España“ odisėja, „Giro d’Italia“ organizatoriai dar kartą priminė, kad antros pagal prestižą (po „Tour de France“) dviračių lenktynės startuos Olandijoje jau ateinančiais metais ir šioje šalyje viešės 3 dienas.

„Giro d’Italia 2010“ maršrutas bus paskelbtas š. m. spalio 24 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų