REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2010-ieji Lietuvos sportininkams buvo labai sėkmingi metai. Net sunku suskaičiuoti visas mūsiškių pergales. Pabandėme išskirti penkias svarbiausias.

REKLAMA
REKLAMA

Simona Krupeckaitė. Geriausia praėjusių metų sportininkė šiemet vėl iškovojo daugybę titulų. Pasaulio dviračių treko čempionate Danijoje ji iškovojo auksą (keirinas), sidabrą (500 m lenktynės) ir du bronzos medalius (sprintas, komandų sprintas su Gintare Gaivenyte). Europos taurės varžybose Rusijoje S. Krupeckaitė pasiekė sprinto pasaulio rekordą. Žemyno pirmenybėse Lenkijoje Lietuvos treko lyderė laimėjo sidabrą (keirinas) ir bronzą (sprintas). Sėkmingi metai buvo ir kitoms šalies treko dviratininkėms. Pasaulio čempionate Vilija Sereikaitė iškovojo bronzą (3 km persekiojimo lenktynės), Europos pirmenybėse su Aušrine Trebaite ir Vaida Pikauskaite – sidabrą (3 km komandų persekiojimo lenktynės).

REKLAMA

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Pasaulio čempionato bronzos medalius iškovojusi komanda perrašė šalies krepšinio istoriją. Trenerio Kęstučio Kemzūros auklėtiniai tapo pirmaisiais Lietuvos krepšininkais, užkopusiais ant pasaulio pirmenybių garbės pakylos. Turkijoje vykusiose varžybose į simbolinį čempionato geriausių žaidėjų penketą buvo išrinktas Lietuvos rinktinės lyderis Linas Kleiza.

Rita Pivoriūnaitė. Du suaugusiųjų ir vienas jaunimo Europos čempionato aukso medaliai. Tokį kraitį šiemet susižėrė 22 metų kiokušin karatė kovotoja, kurią treniruoja Paulius Klapatauskas. Ispanijoje vykusios žemyno pirmenybės baigėsi absoliučiu lietuvių triumfu. Be R. Pivoriūnaitės, Europos čempionais tapo Inga Mikštaitė, Margarita Čiuplytė, Donatas Imbras, o iš viso Lietuvos atstovai iškovojo net 10 medalių.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos penkiakovininkai. Mūsų šalies penkiakovininkai šiemet skynė medalius pasaulio ir Europos pirmenybėse. Pasaulio čempionate: Donata Rimšaitė – sidabras asmeninėse varžybose ir bronza mišriojoje estafetėje su Justinu Kinderiu. J. Kinderis – bronza asmeninėse varžybose ir auksas komandų įskaitoje su Edvinu Krungolcu ir Tomu Makarovu. Europos čempionate D. Rimšaitė užėmė trečią vietą. Bronzą komandų varžybose pelnė J. Kinderis, Andrejus Zadneprovskis, E. Krungolcas, o estafetėje tokios pat vertės medalį iškovojo J. Kinderis, E. Krungolcas ir T. Makarovas.

Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis. Ši Lietuvos kanojininkų įgula šiemet tapo ir pasaulio, ir Europos čempione. Žemyno pirmenybių auksą taip pat laimėjo vienvietę kanoją irkluojantis Jevgenijus Šuklinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų