REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompiuteriniai žaidimai nuolatos tobulėja, o žaidimų kompiuterių gamintojai, konkurencijos genami, kasmet mums pasiūlo naujų, dar nepatirtų įspūdžių. Taigi TM nusprendė apžvelgti, kokie žaidimai mus nustebino pernai ir kokių užgniaužę kvapą laukiame šiemet.

REKLAMA
REKLAMA

2008-ųjų grietinėlė

1. „Assasin‘s Creed“. Pernai didžiausią pelną kūrėjams davė pirmo asmens šaudyklės, tačiau „Ubisoft“ visus nustebino išleidusi vieną iš įspūdingiausių „RPG/Adventure“ žaidimų „Assasin‘s Creed“. Šis žaidimas nušlavė visus konkurentus ir tapo vienu populiariausių 2008 m. žaidimu. „Assasin‘s Creed“ mus nukelia į trečio kryžiaus žygio laikus ir suteikia žudiko Altairo vaidmenį. Visi miestai sukurti pagal tikrus istorinius duomenis. Žaidimas prikausto ne tik nuostabia grafika, bet ir įtraukiančiu siužetu. „Assasin‘s Creed“ jau parduota daugiau kaip 6 mln. kopijų. Kūrėjai tikina, kad žaidimo tęsinį išleis maždaug po metų.

REKLAMA

2. „Fallout 3“ – modernistinis „post-nuclear“, RPG žanro žaidimas, atskleidžiantis atominio karo nuniokotą pasaulį. Nuo „Fallout 2“ išleidimo praėjo net 10 metų, tačiau toks ilgas laiko tarpas nesustabdė „Bethesda“ išleisti visų ilgai laukto „Fallout 3“. Žaisdami grožėsitės ne tik aprūdijusiais revolveriais ir aplamdytais drabužiais, bet ir labai tikroviškais raketsvaidžiais bei masyviais metaliniais šarvais. Intriguojantis žaidimo siužetas, begalė įvairiausių užduočių ir neaprėpiamos pasaulio platumos pakerėjo daugelį žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA

3. „Halo 3“ – įspūdingiausia „Halo“ serijos dalis, kurioje galėsite pasinerti į „Halo“ istorijos pabaigą arba išmėginti savo įgūdžius prieš kitus žaidėjus „Xbox Live“ tinkle. „Halo 3“ išplėtoja ankstesnėse dalyse pamėgtą „multiplayer“ režimą. Nauji ginklai ir nuostabus grafinis apipavidalinimas tikrai privertė daugelį „Halo 2“ fanų įsigyti naują dalį ir išbandyti ją su draugais ar „Xbox Live“ tinkle.

4. „Far Cry 2“ mums padarė bene didžiausią įspūdį savo intriguojančiu siužetu. Žaidimas įvelia į Afrikoje vykstančias grupuočių kovas. Vienas iš didžiausių žaidimo privalumų yra neaprėpiamas „pasaulis“, po kurį, vykdydami užduotis, galite laisvai keliauti. Grafika taip pat puiki: augalija ir gyvūnija atrodo itin tikroviškai. Žaidime nepakaks vien tik bėgioti ir šaudyti. Norėdami sėkmingai patekti iš vienos vietos į kitą turėsite sugalvoti, kaip išvengti priešiškų sukilėlių, ir įveikti įvairiausias kliūtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Žaidimas  „Gears of War 2“ geriausiai atsiskleidžia žaidžiant ji keliese prie vieno žaidimų kompiuterio „Xbox“ arba „Xbox Live“ tinkle. Žaidime atsispindi niūrios ateities iššūkiai: jums teks kovoti su Žemėje įsitvirtinusiais ateiviais „Locust“. Pasitelkę modernią gink¬luotę ir savo įgūdžius turėsite šluoti ištisas ateivių ordas.

2009-ųjų laukiamiausi

1. Žaidimą „The Godfather II“ turėtų išbandyti Frencio Fordo Kopolos (Francis Ford Coppola) filmo „Krikštatėvis“ gerbėjai. Šiame žaidime ne tik vykdysite misijas, bet ir kontroliuosite visą šeimos verslą. Žaidimas prasideda Kuboje. Po derybų Havanoje jūsų šeimos donas nužudomas ir jums tenka visa Korleonės šeimos valdžia. Žaidime galėsite atsiskleisti kaip tikras mafijozas, kont¬roliuoti kiekvieną savo šeimos žingsnį, organizuoti nusikaltimus ir keršyti priešams. Dar vienas šio žaidimo privalumų – galimybė susikurti naują savo šeimą „Xbox Live“ tinkle.

REKLAMA

2. „Prototype“ žaidime persikūnysite į biologiškai modifikuotą kareivį. Planai sukurti superkarį nepavyko taip, kaip buvo planuota, ir jūs stengsitės atskleisti, nuo ko viskas prasidėjo. Šiame žaidime siužetas nepateiktas, turėsite jį atrasti patys. Žaidimo grafika ir efektai tikrai įspūdingi, siužetas unikalus ir įtraukiantis, atviras pasaulis sukuria laisvės pojūtį, o jums suteiktos galios stebina.

3. „Halo Wars“ perkelia pirmo asmens šaudyklių seriją į strategijos rėmus. Žaisdami „Halo Wars“ turėsite taktiškai išnaudoti visų karinių vienetų galimybes, galėsite rinktis įvairius generolus ir karinius vienetus, todėl skirtingų armijų variantų yra begalės. Šis žaidimas perkelia strategijos žanrą, skirtą PC naudotojams, į žaidimų kompiuterius „Xbox“. „Halo Wars“ galėsite žaisti ir „Xbox Live“ tinkle.

REKLAMA

4. „Alan Wake“ – tai ilgai lauktas tik žaidimų kompiuteriams „Xbox 360“skirtas nuotykių žaidimas, primenantis kino filmą. Žaidime jūs tapsite įtempto siužeto bestselerių rašytoju Alanu Wake’u. Praradęs žmoną Alanas išvyksta pailsėti į Bright Falls miestelį Vašingtono valstijoje. Žaisdami turėsite išspręsti ne vieną galvosūkį, kad išgelbėtumėte Alaną iš siaubingo pasaulio, kuris atsivers jums prieš akis. Žaidimas įtrauks ir nepaleis, serijinis siužetas sukurs tikro televizijos serialo įspūdį, įvairios mįslės ir kovos neleis nuobodžiauti.

5. „Final Fantasy XIII“ – tai ilgai lauktas „Final Fantasy“ serijos tęsinys, pristatytas 2008 m. E3 paro¬doje. Kol kas apie šį žaidimą žinome tik tiek, kad jis išnaudos visas „Xbox 360“ galias ir stebins ne tik nuostabiais grafiniais intarpais, bet ir naujausiomis technologijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų