Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Visų pirma sveikinu straipsnio autorių su šia iniciatyva, kalbėjimas apie problemą ir "pri(si)pažinimas" yra būtinas norint pasikeisti. Požiūris pozityvus ir optimistinis ir būtinai reikalaujantis plėtojimo. Artimiausiu metu planuoju prisijungti prie šių idėjų sklaidos pasiūlant skirtingų būdų tikslams pasiekti. Mano asmenininė išeitinė pozicija yra ta, kad anksčiau veikę metodai yra atigyvenę ir šiuo metu reikalinga "vidinė revoliucija" ir visiškai naujas požiūris į esmę.
niekur mes nepabegsime, pas mus muzikos dievas - mamutovas, kad ir nieko nebesukuria visvien visas bravo statuleles kasmet nusluoja, net juokinga stebeti, o kur tas musu mamutovas , kaip blevyzgojo LR "muzikos elitui" taip daugiau nieko ir nepasieke, apie uzsienio rinkas (islyrus airijos barus) jam ir visiems kitiems net nevajoti
Labai įdomi muzikinių šūlų taktika - iš pradžių kvailinama publika su kičiniu surogatu iki tokio lygio, kad suvirškinamas bet koks niekalas, o po to imama dievagotis - ajajai, kokia baisi padėtis Lietuvoje! O padėtis tikrai beviltiška, nes bet kokie bandymai savarankiškai muzikuoti yra išrauti su šaknimis, palikus vietą tik dirbtinam ir visiškai nevaisingam budulių lygio vegetavimui. Viršų paėmė infantiliškumas. O galėjo buti ir kitaip - jauniesiems būdinga ne tik pakvailioti ir beprasmiškai šėlti. Normaliose šalyse jaunoji karta dėdavo pamatus vis naujesnėms generacijoms, vystė viską, ką mes dabar vadiname pop muzika. Bet tam vien tik infantiliško šėliojimo nepakanka - reikia ir geros dizės kūrybiškumo. Bet ši svarbi grandis Lietuvoje ir buvo labiausiai nevertinama, nes kaip koks užkratas išvešėjo jau žinomų ir pasiteisinusių vakaruose dainų beždžioniškas perdainavimas. Atseit - ir mes taip sugebame. Nė velnio, brangieji, nesugebame. Nes mechaninis atkartojimas , neįdėjus kūrybinės gyslelės, tėra vien tik refleksinė funkcija. Liaudiškai kalbant - bezdalas.
Esu senas skeptikas - bet turiu pritarti: Lietuvos (beje, ir ne tik Lietuvos) muzikiniame pasaulyje - (o dar labiau - muzikos industrijoje) nujaučiamas didelis lūžis ir esminės permainos. Viskas tiesiog tvyro ore. Labai džiaugsiuosi, kai tos nuojautos išsipildys.
REKLAMA
REKLAMA

Skaitomiausios naujienos




Į viršų