• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis (Kvasnevskis) pirmadienio vakarą per susitikimą su diplomatinio korpuso nariais sakė, kad praėję ir ateinantys metai yra didžių iššūkių ir ypatingų įvykių laikas.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp "istorinių datų" prezidentas įvardijo 2003 metų balandžio 16-ąją, kai Atėnuose buvo pasirašyta Europos sutartis, bei artėjančią gegužės 1-ąją, kai Europos Sąjunga sujungs "25 šalis ir beveik pusę milijardo žmonių".

REKLAMA

Prezidentas padėkojo "visiems draugams, kurie mums rėmė siekiant šio ambicingo tikslo".

A. Kwasniewskis priminė, kad Lenkija stengėsi aktyviai dalyvauti formuojant būsimąją Sąjungą ir rengiant jos Konstitucinę sutartį. "Lenkija parodė, jog ji yra pajėgi apginti savo poziciją, - pareikė prezidentas. Jis pabrėžė Lenkijos norą, kad ES būtų stipri ir efektyviai veikianti. "Žinoma, kad "dviejų greičių" Europos idėja nėra paranki šiam tikslui, nes mes einame bendru keliu, vedančių į bendrą sėkmę, kurią pasiekti galime tik veikdami kartu", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie Irake tarnaujančius Lenkijos karius, A. Kwasniewskis sakė: "Mes manome, kad negalima pasyviai vertinti grėsmių, kurios lyg ir yra labai tolimos". Jis taip pat patikino, kad "mes liksime Irake, kol tai bus būtina".

"Mes pasitrauksime, kai Irako žmonės galės savarankiškai kontroliuoti savo šalį taikos ir stabilumo sąlygomis", - teigė Lenkijos prezidentas.

Prezidento rūmuose Naujųjų metų proga surengtame susitikime dalyvavo daugiau kaip 90 šalių ir tarptautinių organizacijų atstovai.

PAP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų