REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Nepakankamas vitaminų įsisavinimas gali iš pusiausvyros išvesti imuninę sistemą ir sumažinti organizmo atsparumą ligoms. Tam, kad vitaminai būtų gerai įsisavinami, o atsparumas ligoms būtų dar tvirtesnis, svarbu kreipti pakankamą dėmesį į maisto produktų kokybę ir subalansuotą mitybą. Dalinamės dviem patarimais, kaip tai padaryti.

Nepakankamas vitaminų įsisavinimas gali iš pusiausvyros išvesti imuninę sistemą ir sumažinti organizmo atsparumą ligoms. Tam, kad vitaminai būtų gerai įsisavinami, o atsparumas ligoms būtų dar tvirtesnis, svarbu kreipti pakankamą dėmesį į maisto produktų kokybę ir subalansuotą mitybą. Dalinamės dviem patarimais, kaip tai padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nenuginčijama Vitaminas D svarba

Vienas svarbiausių elementų fizinei organizmo būklei ir emociniam komfortui palaikyti yra vitaminas D. Šis vitaminas skatina organizme susidaryti baltymus, kurie kovoja su ligas sukeliančiomis bakterijomis, todėl ligos sukėlėjai sunaikinami dar prieš jiems patenkant į kvėpavimo takus.

REKLAMA

Vis dėlto, vitamino D trūkumą patiria net 90 proc. suaugusiųjų, todėl ypač šaltuoju metų laiku juo aprūpinti organizmą kaip niekad svarbu. Vienas iš tokių būdų – „Valio Gefilus“ produktai, kurių sudėtyje yra vitamino D, palaikančio normalią organizmo imuninės sistemos veiklą. Visuose „Valio Gefilus“ produktuose (kefyre, jogurte, jogurto gėrimuose) vitamino D yra 1 µg/100 g (20 proc. suaugusio referencinio vartojimo kiekio per parą)

REKLAMA
REKLAMA

Pieno rūgšties bakterijos

Galima teigti, kad didžiausią įtaką mūsų imunitetui daro virškinimo sistema, o ypač žarnynas. Pastarasis itin svarbus dėl vieno aspekto – jei žarnynas negaluoja, galimybė pasisavinti gyvybiškai reikalingas maistines medžiagas susilpnėja. Pritrūkus svarbių maistinių medžiagų, imunitetas ima silpti ir taip pradedame sirgti. Taigi, tam, kad taip nenutiktų, privalu rūpintis savo mityba, žarnyno sveikata, o vienas iš būdų, kaip tai padaryti – pieno rūgšties bakterijos. 

„Valio Gefilus“ produktų sudėtyje yra unikalių ir geriausiai pasaulyje ištirtų pieno rūgšties bakterijų Lactobacillus rhamnosus GG, kurios daro didelę įtaką ir subalansuoja žarnyno mikroflorą. Šios unikalios bakterijos savybės buvo tiriamos 700 mokslinių ir daugiau nei 160 klinikinių tyrimų visame pasaulyje. Papildykite savo kasdieninę mitybą „Valio Gefilus“ produktais, tai įvairios ir subalansuotos mitybos bei sveiko gyvenimo būdo dalis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų