• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

1976 metais parašytas miuziklas „Ugnies medžioklė su varovais“, anot jo autoriaus Giedriaus Kuprevičiaus, nebuvo itin protestuojantis ar karingas kūrinys, kuriuo norėta nuversti tuometinę santvarką. G. Kuprevičius pripažino, kad jo sluoksnio jaunuomenė buvo pakankamai pavojinga, bet lygiai taip pat pakankamai ir protinga.

REKLAMA
REKLAMA

Eilėraštis ne apie atominę bombą

Miuziklo autorius pasakojo apie japonų poetą, kuris prieš 300 metų parašė eilėraštį apie grybą, atsiradusį danguje, kuris sunaikino daug augalų, žmonių ir kurį laiką buvo tamsu. Dabar manoma, kad tai buvo eilėraštis apie atominę bombą. Tačiau kompozitorius įsitikinęs, kad eilėraštis nieko bendro su atomine bomba neturi – tiesiog reikia mokėti perskaityti ir suprasti pateikiamus simbolius.



Miuziklas pareikalavo daug pastangų

REKLAMA

G. Kuprevičius pripažino, kad miuziklas „Ugnies medžioklė su varovais“ gimė sunkiai, bet tikriausiai tai ir buvo įdomiausia. Kompozitorius, gavęs veikalą su daug neeiliuoto teksto, ėmėsi darbo. „Susidarė muzikos suma, viršijanti bet kokias padorumo ribas dramos teatre. Viską rašiau iš karto dideliam sąstatui. Kai atnešiau visą storą partitūrą, jaunimo teatro direktorius susiėmė už galvos: „Reikės įrašą daryti?“. Sakau – taip reikės. Įrašui reikėjo daug pinigų, kurių nebuvo.“ – pasakojo G. Kuprevičius. Tačiau apsilankęs tuometinėje Kultūros ministerijoje, kuriai vadovavo jo tėvui simpatizavęs J. Bielinis, įrašams finansavimą gavo.

REKLAMA
REKLAMA

Stulbinanti 1976-ųjų miuziklo premjera

„Buvo fantastiška premjera, spektaklis po spektaklio, anšlagai – Ministerija liko patenkinta. Tragikomiškiausias įvykis, kurį atsimenu, buvo, kai mes šventėme miuziklo premjerą, atėjusi aktorė ir režisierė Kazimiera Kymantaitė atsigulė ant grindų tardama: „Atsiklaupti maža...“. – pokalbį baigė miuziklo autorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų