REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tęsiu eksperimentą „1000 Lt iššūkis“. Vakar buvo lygiųjų diena (visų trejų rungtynių pirmieji kėliniai baigėsi taikiai) – kaip tik to man ir nereikėjo. Tad mano prognozės, kad po pirmų 45 min. pirmaus Olandija, Kamerūnas arba Danija, nepasitvirtino.

REKLAMA
REKLAMA

Nepasiteisino ir mano spėjimas, kad Gana įveiks Australiją rezultatu 2:1 bei kad pirmas to mačo kėlinys baigsis lygiosiomis, o pergalė atiteks ganiečiams, nors reikia pripažinti, kad trūko ir nedaug – tik vieno įvarčio. Bet kokiu atveju mano „Unibet“ sąskaitoje dabar – 522,5 Lt.

REKLAMA

Šiandien PAR tradiciškai bus žaidžiami trys susitikimai: 14 val. 30 min. Slovakija–Paragvajus, 17 val. Italija–Naujoji Zelandija, 21 val. 30 min. Brazilija–Dramblio Kaulo Krantas.

Rungtynės: Slovakija – Paragvajus. Pasirinktas įvykis: Nelsonas Valdezas (iš Paragvajaus) pelnys įvartį, gaus geltoną arba raudoną kortelę, o jo komanda laimės. „Unibet“ koeficientas – 35. Statymo suma – 6 Lt, galimas laimėjimas – 210 Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Nors nuspėti, kas švęs pergalę šiose rungtynėse, nėra paprasta, nes abi komandos apylygės (tą parodo ir FIFA reitingai: Slovakija – 34-ta , Paragvajus – 31-as), bukmekeriai šiokį tokį pranašumą teikia pietų amerikiečiams. „Unibet“ už Paragvajaus pergalę siūlo koeficientą 2,05, už lygiąsias – 3,25, už Slovakijos – 3,9.

Ar rungtynės bus rezultatyvios, numatyti irgi sunku – ko gero, viską lems tai, kaip greitai bus pasiektas pirmasis įvartis. Taigi iš šio mačo renkuosi gana netradicinį įvykį, tai, kad N. Valdezas įmuš, gaus kortelę, o Paragvajus laimės. Ar tai realu? Manau, kad pakankamai. Visų pirma, N. Valdezas yra puolėjas ir mušti įvarčius mušti – jo pagrindinis darbas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antra, jei jis įmuš, Paragvajus jau turės vieną įvartį savo sąskaitoje, o tada tikimybė, kad slovakai bus įveikti, didėja. Trečia, geltonos kortelės šiam puolėjui – taip pat nesvetimos. Štai per 17-a atrankos į Pasaulio čempionatą mačų jis buvo nubaustas 2 kartus, o per 28-ias Vokietijos „Bundesligos“ akistatas – 6 kartus. Ketvirta, koeficientas – 35, tad minimalią sumą tikrai galima pastatyti.

Rungtynės: Italija – Naujoji Zelandija. Pasirinktas įvykis: pirmą rungtynių įvartį įmuš Alberto Gilardino. „Unibet“ koeficientas – 5. Statymo suma – 30 Lt, galimas laimėjimas – 150 Lt.

REKLAMA

Antrose šios dienos F grupės rungtynėse visi pergalę prognozuoja Italijai – koeficientas yra tik 1,23. Ar ta pergalė bus lengva? Sunku pasakyti. Italija ir N. Zelandija lygiai prieš metus žaidė draugišką mačą. Tada po atkaklios kovos 4:3 (1:2) triumfavo italai, o du įvarčius jiems pelnė būtent A. Gilardino.

Tikėtina, kad „Fiorentinos“ snaiperis, kuris šiemet „Serie A“ čempionate pelnė 15 įvarčių, pasižymės ir šiandien (gal net ir ne vieną kartą). Ar tai bus apskritai pirmasis įvartis rungtynėse? Pamatysime, bet šansai gana dideli, o koeficientas 5 – labai patrauklus.

REKLAMA

Rungtynės: Italija – Naujoji Zelandija. Pasirinktas įvykis: Italija rungtynes laimės rezultatu 2:0, 3:0 arba 3:1. „Unibet“ koeficientai – 5,25, 7,5 ir 14. Statymo suma – iš viso 124,5 Lt (60 Lt, 42 Lt ir 22,5 Lt), galimas laimėjimas – 315 Lt.

Italai stebuklų per pirmąsias rungtynes su Paragvajumi neparodė, bet įveikti tokio kalibro komandą kaip N. Zelandiją tikrai turėtų. Italų treneris M. Lippi prieš mačą žadėjo, kad jo auklėtiniai žais greitą futbolą su daug perdavimų.

Kalbant apie N. Zelandiją, reikėtų pažymėti, kad jos iškovotos lygiosios 1:1 su slovakais buvo labiau sėkmės dalykas, nes per tą dvikovą N. Zelandijos futbolininkai į varžovų vartus smūgiavo iš viso tik 2 kartus, o įvartį pasiekė jau per pridėtą teisėjo laiką. Manau, kad italai šįvakar įrodys savo pranašumą ir ne vieno įvarčio skirtumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynės: Brazilija – Dramblio Kaulo Krantas. Pasirinktas įvykis: Brazilija laimės rungtynes rezultatu 2:1 arba 3:1. „Unibet“ koeficientai – 8,5 ir 16. Statymo suma – iš viso 20 Lt (13 Lt ir 7 Lt), galimas laimėjimas – 110 Lt arba 112 Lt.

Centrinėse šio dienos rungtynėse susitiks mirtininkų vadinamos G grupės komandos – Brazilija ir DKK. Dvikovos favoritais yra laikomi penkiskart planetos čempionai brazilai: už jų pergalę „Unibet“ siūlo koeficientą 1,75, už lygiąsias – 3,45, už DKK – 5,2.

Abi komandos mėgsta atakuoti, todėl prognozuočiau, kad įvarčių šiose rungtynėse tikrai išvysime – ir į abiejų komandų vartus.

REKLAMA

Kiek sudėtingiau pasakyti, kas tų įvarčių pelnys daugiau, tačiau brazilai yra brazilai. Jie turi ir daugiau patirties nei Dramblio Kaulo Kranto futbolininkai, ir daugiau žvaigždžių. Be to, neaiški ir DKK lyderio Didier Drogbos forma. Puolėjas mače su portugalais aikštėje pasirodė tik antrajame kėlinyje, sužaidė vos 24 min. ir nieko neišsiskyrė.

Kombinuotas statymas: Lucio (iš Brazilijos gaus geltoną kortelę), Ispanija prieš Hondūrą laimės ir pirmą kėlinį, ir rungtynes. Bendras „Unibet“ koeficientas – 5,44 (3,75 ir 1,45). Statymo suma – 22 Lt, galimas laimėjimas – 120 lt.

REKLAMA

Brazilijos ir DKK rungtynių svarba – itin didelė, nes mirtininkų vadinamoje G grupėje kiekvienas taškas yra aukso vertės. Nors brazilai yra šio mačo favoritai, afrikiečiai tikrai nelindės visų 90 min. savo gynyboje, tuo labiau, kad puolimo grandyje patys turi kuo pasigirti (D. Drogba, S. Kalou, A. Dindane, Gervinho).

Lucio yra vidurio gynėjas, tad jo pagrindinis uždavinys ir bus nutraukti varžovų atakas. Turint omenyje, kad DKK puolėjai, pirmiausia tai pasakytina apie D. Drogbą, yra labai techniški, veržlūs ir greiti, be pražangų juos sustabdyti kartais gali būti tiesiog neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, puikiai žinome, kaip tas pats D. Drogba moka provokuoti savo varžovus ar net imituoti jų pražangas, todėl kad išvysime nubaustą geltona kortele bent vieną brazilų gynėjų – tikrai tikėtina. Beje, Lucio šiemet per 12-a UEFA Čempionų lygos mačų gavo 4 geltonas korteles.

Tuo tarpu ispanai nebeturi kitos išeities, kaip tik pasiimti 3 taškus mače su viena silpniausių čempiono komandų laikomu Hondūru. Sunku ir įsivaizduoti, kad Ispanijos futbolininkai vėl taip švaistys savo progas, kaip per dvikovą su Šveicarija, taigi daugiau mažiau viskas aišku turėtų būti jau po pirmojo kėlinio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų