REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį šeštadienį Palangoje pasibaigusių „Omnitel 1000 km lenktynių" dalyviai per 3 varžybų dienas sunaudojo daugiau kaip 17 400 litrų degalų.

REKLAMA
REKLAMA

Lenktynių dalyviai daugiausiai – apie 16 000 litrų sunaudojo A-98 „Verva“ benzino. Sunaudotas dyzelinas su „Verva“ priedais viršijo 1000 litrų. Didžiausias kiekis degalų – daugiau kaip 11 000 litrų – buvo sunaudotas šeštadienį, kai vyko pagrindinės lenktynės.

REKLAMA

Iš viso Palangoje vykusiuose važiavimuose dalyvavo 76 lenktynininkų komandos. Pagrindinėse 1000 km lenktynėse važiavo 50 automobilių. Lenktynes laimėjusi komanda 334 Palangos trasos ratus, kurių ilgis 2994 metrai, nuvažiavo per 9 val. 9 min. Tokiam atstumui jiems prireikė apie 539 litrų A-98 „Verva“ benzino.

Šių metų lenktynėse pirmą kartą buvo išbandyti degalai su specialiais priedais „Verva“, kurie gaminami „Mažeikių naftoje“.

REKLAMA
REKLAMA

„Specialūs degalų priedai, kurie buvo išbandyti šių metų lenktynėse pagerina degalų technines savybes, todėl našiau dirba variklis ir sumažėja degalų sąnaudos. Kartu su lenktynininkais džiaugiamės jų pasiektais rezultatais ir tuo, kad prie lenktynių galėjome prisidėti kokybišku kuru“ – sako AB „Ventus-Nafta“, valdančios „Orlen Lietuva“ degalinių tinklą, generalinis direktorius Laimonas Lukočius.

Pagal lenktynių taisykles visuose automobiliuose treniruočių, kvalifikacijos ir lenktynių metu turėjo būti naudojamas tik iš degalinės, esančios lenktynių trasoje, įsigytas kuras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1000 km lenktynės buvo surengtos devintą kartą, o AB „Ventus-Nafta“ yra ilgametė šių lenktynių partnerė. Automobilių sporto rėmimas jau yra tapęs viso PKN ORLEN koncerno tradicija. Koncernas jau daugelį metų remia vienintelę profesionalią Lenkijos ralio „Orlen“ komandą, PKN ORLEN taip pat yra pagrindinis „Lenkijos ralio“ rėmėjas.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų