REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Besibaigiančios vasaros proga nusprendėme pasižvalgyti, kokius ledus valgo pasaulis.

Nė viena kultūra negali teigti sukūrusi ledus - iki šiol jų gimtinė sukelia karštas istorikų diskusijas. Legendos byloja, jog Romos imperatorius Neronas vergams liepdavo iš kalnų nešti sniegą, kad galėtų jį apiberti vaisiais ir medumi. XVII a. Kinijos karalius Tangas mėgo ledus maišyti su pienu. Keliautojas Markas Polas atgal iš Kinijos grįžo su šerbeto mišiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien, pasak „Euromonitor“ apklausos, daugiausia ledų suvartoja amerikiečiai ir australai. Tačiau plačia ledų palete mėgaujasi bet kuri kita tauta. Azijos tautų ledai yra mažiau saldūs, o Vakarų pusrutulyje žmonės pirmenybę teikia „saldaininiams“ ir biskvitiniams ledais.

REKLAMA

Pristatome keisčiausių ledų dešimtuką:

1. Anties kepenų ir ikrų skonio ledai

Japonija vis dar išlaiko keisčiausių ledų gamintojos pozicijas, tačiau nuo jos neatsilieka ir Prancūzija. Ypač po to, kai firma „Philippe Faur“ pradėjo gaminti anties kepenų ir ikrų skonio ledus.


2. Cukruoto kumpio ledai

Ledų specialistas Davidas Lebovitzas eksperimentavo kurdamas cukruje virto kumpio skonio ledus. Rezultatas – salsvai sūrus su cinamono priemaišomis ledų skonis ir vietinio mėsininko pagyros.

REKLAMA
REKLAMA


3. „Viagros“ skonio ledai

Neaišku, ar „viagros“ piliulė turi kokį nors skonį, tačiau prekybininkai seniai spėjo į ledus integruoti jos prekinį ženklą.


4. Žuvies skonio ledai

Žuvų skonio ledai gaminami Azijoje. Nors tiek žuvis, tiek ledai yra normalūs maisto produktai, juos sumaišius, nieko dora nesigauna.


5. Juodojo sezamo ledai

Šie ledai smaližius vilioja sezamo sėklomis ir tamsiai sodria spalva.


6. Aštunkojo skonio ledai

Japonai iš aštunkojo sukūrė gausybę produktų: nuo gardėsių iki erotinių filmų reklamų. Todėl nestebina, jog šis jūros gyvis turi savo skonio ledus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


7. Bulvių skonio ledai

Kompanija „Aunt Bessie‘s“ užpatentavo „visokiam orui“ tinkančius ledus – bulvių košę, dešrelę, žirnelius ir riebų padažą kūgio formos vafliuke.


8. Medžio anglių ledai

Žmogaus fantazija nepripažįsta ribų – Japonijoje buvo sukurti medžio anglių skonio ledai. Pagaliau žmonija sužinos, koks iš tikrųjų yra medžių anglių skonis.


9. Salotų skonio ledai

Šie ledai su daržovių pabarstais puikiai tiks vaikams, kuriuos reikia pripratinti prie daržovių. Arba sveikuoliams, kurie nori apsigauti saldžia iliuzija.


10. Kukurūzų skonio ledai

Įdomus šių ledų gamybos būdas – kukurūzai verdami piene arba kreme ir tuomet sumaišomi su kukurūzų skonio ledų mase. Skamba keistai, bet žmonės sako, jog šie ledai itin skanūs!


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų