Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
Paspirtukininkams reikia laikytis sėdmaišinės dietos.
Dar apie stovėjimą: augalinės ir gyvulinė kilmės baltymai savo struktūra labai skiriasi. Žoliaędžiai atrajoja ne tik dėl augalnės kilmės celiuliozės įsisavinimo, bet ir dėl augalinės kilmės baltymų skaidymo, kuruiose dalyvauja daugybė žoliaėdžių gyvūnų žarnyno sukuriamų enzymai kaip pagalbiniai augalinių darinių perdirbimo preparatai. Netikite - paklauskite biologų. O gyvulinės kilmės baltymus žmogaus (ir mėsėdžių plėšrūnų) organizmas įsisavina kelis kartus greičiau - tiesiog pasidomėkite augalinės ir gyvulinės kilmės baltymų struktūra ir jų perdirbimu tiek gyvūnų, tiek ir žmogaus organizme. Todėl mėsėdžiams ir stovi nepalyginamai geriau.
@.
Enzimai, kitaip sakant fermentai. Žmonių žarnyne tų fermentų kaip ir mikroorganizmų netrūksta. Todėl augalinis maistas virškinamas daug lengviau nei mėsa visais atvejais. O stovi ar ne, tikrai ne dėl to.
@Taigi
Enzimai ir fermentai - ne visai tas pats. Apie jų skirtumus paskaitysi pats, čia reiktų ilgai ir daug rašyti. O apie augalinės ir gyvulinės kilmės baltymų skaidymą dėl jų struktūros skirtumų - irgi plati tema, tačiau faktas lieka faktu: gyvulinės kilmės baltymai organizmo įsisavinami greičiau todėl, kad dėl savo struktūros jie yra žymiai paprasčiau skaidomi. O tai reiškia, kad fermentus išskiriantys organai - kasa, kepenys ir žarnynas - gyvulinės killmės medžiagų įsisavinimo (virškinimo) metu patiria kelis kartus mažesnį krūvį. O stovėjimas ir priklauso nuo balytmų įsisavinimo greičio.
@.
Man skaityti net nereikia.
@Šiaip
"Veganui skaityti nereikia"
@.
Jeigu baltyminius kokteilius geri, tai žinoma, kad tie milteliai įsisavinami greitai.
@Na
prie ko čia baltyminiai kokteiliai? - aiškiai pasakyta, kad kalbama apie augalinės ir gyvulinės kilmės baltymų struktūros skirtumus ir šių skirtumų sąlygojamą skirtingą augalinės ir gyvulinės kilmės baltymų įsisavinimą.
@.
Visais atvejais augalinis maistas įsisavinamas greičiau.
@.
bijai būti nežvėrąžmogiu?
@.
Enzimai = fermentai.
@.
nepavark bestovėdamas
Tų ekspertų pilnos pakampės , ir kiekvienas giriasi esąs išskirtinis . O šitas dar jaunas, praktika menka , bet dedasi Saliamonu
Šaltienos prilesei? Patiko? Kas labiausia ch., piez., ar chvostas?
@ARA, višta
Pats aišku karkos ir ausyčių prie alaus nevalgai.
@ARA, višta
Kinai net vištos kojas laiko delikatesu.
O tos nitratinės daržovės,supurkšti chemija vaisiai,dujų gavę riešutai ir t.t.tai jau labai sveika..nereikia gąsdinti
O tos nitratinės daržovės,supurkšti chemikalais vaisiai,gavę dujų,kad nepūtų ir t.t.tai jau labai sveika..neskieskite a lia žinovai..
Mesa pienas kiausiniai,po darbo wiskis vynas it kanapes.Kas jam nepatinka?
@Is Nyderlandu
svarbu tau patinka mirtingasis
Aš nenoriu ilgo gyvenimo ir valgau ir valgysiu skanų maistą,būsiu geros nuotaikos
@ona
su šaukštu ir šakute duobę rausiesi
pritariu. noriu soju rupiniu parupsnoti. ir svirpliu. o proteinu gausiu is kirminu. visiems ta pati siulau. kas valgo tradiciskai yra naciai ir vatnikai. ir jiems nerupi pasaulio ateitis ir klimato atsilimas
Patiko
@Sigita
veganai ar mėsėdžiai?
@.
Faktai ir pastangos įveikti tokį sunkų autoimuninį susirgimą.
@Tai
Kodėl tai peršama VISIEMS?
@Cv
nevisiems,tik MĄSTANTIEMS..
Tradicinę lietuvių mitybą sumalė į miltus: mokslininkas išklojo tiesą apie mėsą, pieną, kiaušinius