• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulyje apie 20 mln. žmonių serga vėžiu. Lietuvoje kasdien vėžio diagnozę išgirsta beveik 50 žmonių, o iš viso šalyje onkologinėmis ligomis serga apie 100 tūkstančių. Tačiau nuo vėžio ir net nuo gripo gali jus apsaugoti raugintos daržovės. Šimtmečius Lietuvoje raugiami kopūstai bei agurkai turėtų tapti ir geriausiais merginų draugais - juos valgant galima numesti svorio.

Pasaulyje apie 20 mln. žmonių serga vėžiu. Lietuvoje kasdien vėžio diagnozę išgirsta beveik 50 žmonių, o iš viso šalyje onkologinėmis ligomis serga apie 100 tūkstančių. Tačiau nuo vėžio ir net nuo gripo gali jus apsaugoti raugintos daržovės. Šimtmečius Lietuvoje raugiami kopūstai bei agurkai turėtų tapti ir geriausiais merginų draugais - juos valgant galima numesti svorio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Burokai, morkos ar bulvės? Kokių daržovių žmogaus organizmui labiausiai reikia darganotomis vasario dienomis ir kokios padės išvengti siautėjančio gripo. Medikai teigia, kad vienos visagalės nėra, o daržoves reikia valgyti nuolat. Ir žiemą, ir vasarą. Kasdien bent po pusę kilogramo.

REKLAMA

„Iš tiesų visai nesvarbu, kokios daržovės. Visose yra gausu vitaminų. Kopūstuose labai daug vitamino C, morkos yra A šaltinis. Svarbiausia, kad būtų kuo mažiau termiškai apdorotos“, - teigia šeimos gydytoja Emilija Petrauskienė.

Tuo metu dietologai ragina daugiau vartoti naudingų medžiagų turinčių moliūgų, cukinijų, česnakų, ankštinių daržovių. O ypač - raugintas daržoves. Jose esanti pieno rūgštis teigiamai veikia virškinimą. Tokiu būdu paruoštos daržovės išsaugo didžiąją dalį vitaminų, mineralų ir net padeda apsisaugoti nuo vėžio. Tarkime, rauginti kopūstai neleidžia vystytis augliams.

REKLAMA
REKLAMA

„Raugintos daržovės turi daug probiotikų, gerai veikia žarnyno veiklą. Rauginti kopūstai turi daug vitamino C. Jis prisideda stiprinant imunitetą“, - sako gydytoja dietologė Žana Antonova.

Tiesa, vertėtų skirti raugintas ir marinuotas daržoves. Pastarosios yra ruošiamos su actu, o jis naikina visas gerąsias produktų savybes ir gali neigiamai paveikti virškinimo traktą.

Daugiau žiūrėkite TV3 žinių reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų