• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentūroje buvo surengta oficiali vakarienė Švedijos karaliaus Carlo XVI Gustafo ir karalienės Silvios garbei. Pakvietimų į prabangią šventę sulaukė bene šimtas įtakingiausių Lietuvos asmenų. Tiksliai kaip laikrodis, 18 valandą, buvo pradėta oficiali vakarienė, kurią aptarnavo ir išskirtiniu meniu rūpinosi „Stiklių restoranas“.

41

Prezidentūroje buvo surengta oficiali vakarienė Švedijos karaliaus Carlo XVI Gustafo ir karalienės Silvios garbei. Pakvietimų į prabangią šventę sulaukė bene šimtas įtakingiausių Lietuvos asmenų. Tiksliai kaip laikrodis, 18 valandą, buvo pradėta oficiali vakarienė, kurią aptarnavo ir išskirtiniu meniu rūpinosi „Stiklių restoranas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA

Kaip teigė „Stiklių restorano“ vadovas Aleksėjus Tofanas, visas meniu buvo skrupulingai derinamas pagal protokolą, o susirinkusiems svečiams ir karališkajai porai buvo pateikiami lietuviški patiekalai.

„Meniu, su visa komanda, derinome prieš atvykstant Švedijos karaliui.

Ypatingų reikalavimų nesulaukėme, svarbiausia, jog maistas būtų lietuviškas. Pagal protokolą svečiams negalima siūlyti jūros gėrybių, kiaulienos ar labai įmantrių patiekalų, kuriuos nepatogu valgyti.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai svečius vaišiname žvėriena arba prabangia žuvimi. Kadangi karalius yra medžiotojas, pagrindiniui patiekalui buvo patiekiama stirniena.“, - teigė Aleksėjus.

Oficiali vakarienė pradėta nuo šaltojo užkandžio – eršketo baltojo vyno drebučiuose su žaliuoju krienų padažu ir burokėliais. Karštas patiekalas sudarytas iš stirnienos kepsnelių su keptais moliūgais, salierais, voveraitėmis, pagardintas kadagių padažu. Šalia – keptų daržovių rinkinys. Vakarienės baigiamasis akordas – šokoladinis pyragaitis su šilauogėmis ir lazdynų riešutų kremu. Prie kavos ir arbatos patiekta garsiųjų itališkų sausainių „macaroons“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Indai, iš kurių valgė Lietuvoje viešintys karaliai – baltos porcelianinės lėkštės, su plačiu aukso krašteliu, įrankiai – klasikinio dizaino, pasidabruoti, taurės – raižyto skaidraus krištolo. Oficialiuose priėmimuose laikomasi tarptautinių standartų.

REKLAMA

„Vakarienės maistu pasirūpino mūsų virtuvės šefas Linas Bražinskas, jam pagelbėjo ir 8 virėjų komanda. Vakarienę aptarnavo 14 profesionalių barmenų. Tai ne pirmas toks karališkasis vizitas, kurį aptarnavo „Stikliai“, todėl viskas vyko pagal planą, laiku ir be jokių trikdžių. Turime pačią geriausią komandą – ji niekada nenuvilia. Todėl galime teigti, jog tiek maistas, tiek aptarnavimas buvo pačios aukščiausios klasės“, - sakė A. Tofanas.

Prabangios vakarienės svečiams kartu su maistu buvo patiekti ir gėrimai:

baltojo vokiško vyno, raudonojo amerikietiško vyno, ispaniško brendžio ir lietuviško likerio „Krupnikas“, bei trauktinės „Trejos devynerios“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų