Į tokius kokteilius galima sudėti visą mūsų senelių patirtį: ne tik burokėlius, svogūnus ar raugintus kopūstus. Viską, ko kiti nė už ką į burną nedėtų.
Bet ir patys sulčių kokteilius maišantys specialistai sako, visiems vienas receptas tikrai netinka. Taip pat nesveika gerti tik vienos rūšies sultis: pavyzdžiui, kelias dienas geriant tik morkų sultis, nereikėtų stebėtis, jei kūnas pasidarytų oranžinės spalvos ir prasidėtų skaudžios kepenų bėdos.
O štai dietologai sako, kad dėl intensyvaus sulčių ar įvairių želmenų kokteilių vartojimo reikia pasitarti su specialistais ir nesugalvoti eksperimentuoti patiems. Taip galima ne tik gerokai viršyti rekomenduojamą dienos cukraus normą ir pradėti tukti, bet ir susigadinti sveikatą.
Plačiau žiūrėkite tv3 reportaže: