REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnietė Žaneta prasidėjus arbūzų sezonui į parduotuvę nusipirkti jų užsuka kone kas dieną. Moteris sako, paslapties, kaip išsirinkti saldžiausią ir geriausiai prinokusi, nežino. Renkasi tiesiog iš akies - kad vaisius būtų kuo raudonesnis. Bet labiau jai rūpi ne tiek arbūzo saldumas, kiek šviežumas. Ji turi karčios patirties, kai suvalgė nešviežią.

Vilnietė Žaneta prasidėjus arbūzų sezonui į parduotuvę nusipirkti jų užsuka kone kas dieną. Moteris sako, paslapties, kaip išsirinkti saldžiausią ir geriausiai prinokusi, nežino. Renkasi tiesiog iš akies - kad vaisius būtų kuo raudonesnis. Bet labiau jai rūpi ne tiek arbūzo saldumas, kiek šviežumas. Ji turi karčios patirties, kai suvalgė nešviežią.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš net nežinau, kas ten buvo, bet buvo. Aš manau, kad dėl to... iš tikrųjų per skubėjimą nepaprašiau, kad ten šviežią perpjautų, arba neėmiau viso, o paėmiau pagulėjusį, pati kalta“, ž pasakoja Žaneta.

REKLAMA

Pati ar ne pati kalta, simptomai užvalgius tokio arbūzo vargino nekokie – viduriavimas, blogumas, sunkumas net porą dienų.


ŽIŪRIMIAUSIA NAUJIENA:

Štai kaip atrodo laimė: Ieva Daugirdaitė parodė savo ir Marijono Mikutavičiaus kūdikį


Pastarosiomis dienomis perkančiųjų šį vaisių ypač padaugėjo. Mat kaip tik dabar prasidėjo arbūzų valgymo sezonas. Vienas prekybos centrų sako per dieną jų parduodantis apie dešimt tonų.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistė sako, kad prasidėjus arbūzų valgymo sezonui daugėja ir apsinuodijusių jais. Dažniausiai žmonės į medikus kreipiasi suvalgę pjaustytų ir jau pagulėjusių prekybos lentynose arbūzų. Ypač, kaip aiškinama, turgavietėse ar pakelės kioskuose. Todėl renkantis arbūzą geriau žvalgytis į nepjaustytus.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų