„Gegužės 21 diena 18:48 val. Anykščiai. Na ką, jau pradėjau grybų sezoną“, – po nuotraukomis skelbė vyras.
Kai kurie gyventojai išvydę nuotraukas negalėjo atsistebėti, o kiti taip pat metė nuotraukas, kad ir kitose regionuose galima rasti raudonviršių, lepšių.
„Super. Jau ir aš radau“, – džiaugėsi Dalia.
„Šaunu. Pas mus taip pat jau auga lepšiukai“, – rašė Irena.
Pavasarį dar anksčiau buvo galima prisirinkti bobausių. Norintys paskanauti bobausių, turėtų žinoti, kad jie yra valgomi grybai, tačiau turi nuodingos medžiagos giromitrino, kuria galima apsinuodyti.
Prieš valgant bobausius būtina ne mažiau kaip du kartus po 10-15 minučių pavirti, o nuovirą išpilti, jo griežtai negalima naudoti padažams ruošti.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!