REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Raimondas Kurlianskis (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Išslaptinta saugumo medžiaga naujai spalvina koncerno „MG Baltic“ metodus kovoje dėl valdžios ir įtakos. Pasirodo, koncernas su konkurentais ir politikais dorojosi ne tik per savo valdomas žiniasklaidos priemones, bet ir pasitelkdamas svetimas.

23

Išslaptinta saugumo medžiaga naujai spalvina koncerno „MG Baltic“ metodus kovoje dėl valdžios ir įtakos. Pasirodo, koncernas su konkurentais ir politikais dorojosi ne tik per savo valdomas žiniasklaidos priemones, bet ir pasitelkdamas svetimas.

REKLAMA

Iki šiol Valstybės saugumo departamento (VSD) išslaptintoje medžiagoje apie koncerno „MG Baltic“ įtaką politiniams procesams kaip įrankis figūravo tik koncerno valdomos žiniasklaidos priemonės – televizijos kanalai ir portalas.

Tačiau praėjusią savaitę paviešinus parlamentinio tyrimo apie verslo įtaką politiniams procesams išvadų priedus, paaiškėjo, jog koncernas, bandydamas susidoroti su konkurentais ir sau neparankiais asmenimis, naudojosi ir kitomis žiniasklaidos priemonėmis.

Įkinkė ir „Lietuvos žinias“

Kaip nurodo VSD, „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, žurnalistas Tomas Dapkus ir jų bendradarbiai, rinkdami informaciją apie sau nepalankius ar norimus paveikti asmenis bei šia informacija manipuliuodami, siekė savanaudiškų tikslų ir darė poveikį politiniams procesams.

REKLAMA
REKLAMA

Nors anksčiau paviešintoje VSD medžiagoje minėtos tik R. Kurlianskio, T. Dapkaus ir 2008–2012 m. „Alfa Media“ dirbusios Gabrielės Vasiliauskaitės-Notten pavardės, aiškėja, kad „MG Baltic“ gelbėjo ir pastarosios tėvas, „Lietuvos žinių“ vadovas Valdas Vasiliauskas.

REKLAMA

Kaip sakė T. Dapkus: „Mes kartu vedam tokią politiką – kas prieš mus, tą dul**nam“.

VSD duomenimis, „Achemos grupės“ pagrindinis akcininkas Bronislovas Lubys, anksčiau tikinęs nekontroliuojantis savo valdomos žiniasklaidos turinio, kontroliavo „Lietuvos žinių“ turinį. Būtent dėl to ne visoms R. Kurlianskio, T. Dapkaus ir V. Vasiliausko informacinėms kampanijoms įgyvendinti buvo galima pasitelkti „Achemos grupės“ valdomą žiniasklaidą.

VSD pažymi, kad daugeliu atveju minėti asmenys veikė per „MG Baltic“ žiniasklaidos priemones: „Jeigu Valdas sustabdys, tai Virgis padarys“ (Virgis Valentinavičius – „Alfa Media“ dirbo 2006–2009 m.).

REKLAMA
REKLAMA

Užkirto kelią T. Balžekui

VSD duomenimis, kai G. Vasiliauskaitė-Notten pasitraukė iš „Alfa Media“, R. Kurlianskis su ja ryšių nenutraukė ir keitėsi su „bendrais priešais“ susijusia informacija. Štai 2017 m. pradžioje ji R. Kurlianskį informavo apie 15min vadovo Tomo Balžeko atleidimą.

Jos teigimu, „toks ir buvo tikslas“. R. Kurlianskiui pasiteiravus, ar tai nėra paaukštinimas, G. Vasiliauskaitė-Notten atsakė, kad yra oficialus pranešimas, jog T. Balžekas paliko portalą, nes „nesutapo vertybės“. Į tai R. Kurlianskis atsakė: „Aha, nesutapo... P.S. Grubiai pajuokausiu: nereikėjo šokt man ant ragų...“.

Šių metų pradžioje sužinojęs apie T. Balžeko planus kandidatuoti į LRT vadovo postą, T. Dapkus pareiškė, jog šią kandidatūrą „reikia blokuoti visais būdais“.

VSD duomenimis, nesutarimai tarp koncerno ir 15min sustiprėjo tuomet, kai portalas pradėjo viešinti su Liberalų sąjūdžių ir „MG Baltic“ vadovų byla susijusią medžiagą. T. Dapkaus teigimu, jam buvo „nuleista“ tema apie 15min: „15 min pi*a Kurlianskį dėl bylos, tai dabar mes turim pa***ti juos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų