REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį vyksta į Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdį, kur bus svarstomos galimos sankcijos Rusijos ir Ukrainos pareigūnams, atsakingiems už veiksmus, pažeidžiančius Ukrainos teritorinį vientisumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Rusijai aiškiai atsisakant taikaus dialogo, vadovai aptars konkrečių politinių sankcijų, tokių kaip įvažiavimo į Šengeno zoną ribojimas, sąskaitų, esančių ES bankuose, įšaldymas, atsakingiems asmenims įvedimą“, - informavo Prezidentūra.

REKLAMA

Taip pat Europos Sąjungos (ES) šalių lyderiai kalbės apie finansinę paramą Ukrainai, teigiama ketvirtadienį Prezidentūros išplatintame pranešime.

Be to, Briuselyje numatoma pasirašyti Asociacijos sutarties su Ukraina politinę dalį. Sutarties pasirašymo ceremonija numatyta penktadienį.

ES ir Ukrainos asociacijos sutartį pernai lapkritį Vilniuje vykusiame Rytų partnerystės susitikime tuometinis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius atmetė, tuo sukeldamas masinius protestus, kurie peraugo į kruvinus susirėmimus. Vėliau V.Janukovyčius išvyko į Rusiją.

REKLAMA
REKLAMA

Ukrainoje nuvertus V.Janukovyčių, Rusija pasiuntė karius į Ukrainos Krymo regioną. Praėjusį sekmadienį Kryme surengtas balsavimas dėl prisijungimo prie Rusijos. Vakarai teigia, kad referendumas neteisėtas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų