REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais aplinkosaugininkų suvažiavimas Pajuosčio karinėje bazėje sulaukė itin didelio visuomenės ir politikų susidomėjo, tačiau ne dėl atliktų darbų, o dėl kitų priežasčių – vietos ir atsipalaidavimo būdo pasirinkimo. Apie šį suvažiavimą „Laisvosios bangos“ eteryje kalbintas Aplinkos apsaugos ministras Valentinas Mazuronis teigė, kad tokie sąskrydžiai vyksta jau 23 metus, o vietą jiems parinko ir su atsakingais žmonėmis susitarė Panevėžio RAAD darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Anot ministro, šiuo metu Pajuosčio karinė bazė beveik nenaudojama, yra svarstymų ją uždaryti, o aplinkosaugininkų renginys nėra pirmasis renginys toje teritorijoje, nes renginiai karinėje bazėje vyksta nuolat.

REKLAMA

Tačiau, anot laidoje dalyvavusios opozicijos atstovės Rasos Juknevičienės, renginio vieta pasirinkta netinkamai, nes tai – karinė infrastruktūra ir jai nedera sietis su tokiais renginiais, juolab kad kareivių prievolė nėra padėti rengti juos – statyti palapines ar stalus. Todėl pašnekovės teigimu, buvo akivaizdu, kad „Norima pasislėpti, todėl ir buvo pasirinkta tokia uždara teritorija“.

V. Mazuronio pasidžiaugė lakia kolegės R.Juknevičienės fantazija ir pabrėžė, kad renginys vyko teritorijoje prie karinio dalinio, o vengti visuomenės ar žiniasklaidos tikrai niekas nesiruošė. „Lygiai 10 val. aš pats pasikviečiau žurnalistus atvažiuoti ir pasižiūrėti mūsų sąskrydžio, tad apie slaptumą ar norėjimą pasislėpti – neverta kalbėti. Taip, palapines mes skolinomės ir jas pastatyti mums padėjo Krašto apsaugos ministerija, todėl kad tą dieną lijo lietus, o mes nenorėjome, kad jo dalyviams būtų nepatogu“, – sakė V.Mazuronis.

Ministro teigimu, nėra draudimo Pajuosčio karinės bazės teritorijoje rengti renginius, o karininkai nei patarnavo, nei kaip kitaip dirbo, tad visas skandalas yra tik opozicijos nuopelnas, juolab kad viskas vyko už savus pinigus ir labai kultūringai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų