REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje ketvirtadienį prasideda dvi dienas truksiantis Europos Sąjungos (ES) gynybos ministrų susitikimas, kuriame ketinama tartis dėl bendros saugumo ir gynybos politikos. Ministrai Vilniuje taip pat gali aptarti padėtį Sirijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas teigė, kad ministrai ketina kalbėti apie gruodį vyksiantį ES viršūnių susitikimą, skirtą gynybos klausimams, taip pat ES ir NATO santykius.

REKLAMA

Ministro teigimu, aptariant Europos gynybos ir saugumo sektoriaus stiprinimo perspektyvas, jis kels klausimus dėl galimybių į Europos Komisijos paramos programas labiau įtraukti mažąsias ir vidutiniąsias įmones.

Susitikimo išvakarėse J.Olekas taip pat neatmetė galimybės, kad kai kurie ministrai kels klausimą dėl Sirijos, kuriai JAV svarsto suduoti karinius smūgius, reaguojant į cheminę ataką.

"Vakare kalbėsime apie operacijas, tai gali būti, kad vieni ar kiti ministrai tą klausimą iškels, ir turbūt mes padiskutuosime", - žurnalistams sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje prie daugiau nei 20 ES ministrų prisidės ir NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas (Andersas Fouhas Rasmusenas) bei ES išorės politikos vadovė Catherine Ashton (Ketrin Ešton).

Šie aukšti svečiai taip pat pasakys kalbas Seime vykstančioje Tarpparlamentinėje bendros užsienio ir saugumo politikos bei bendros saugumo ir gynybos politikos konferencijoje.

Lietuva šių metų antrąjį pusmetį pirmininkauja ES Tarybai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų