REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai, kad Vytautas Gapšys yra vienas iš įtariamųjų Darbo partijos byloje, neturėtų jam kliudyti dirbti Teisės ir teisėtvarkos komitete Seime, o kitam "darbiečiui" Artūrui Paulauskui - pretenduoti į komiteto pirmininko postą, mano naujasis Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas.

REKLAMA
REKLAMA

"Žmogus turi galimybę ir gintis, ne vien tik gali jį pulti. Jis gali, dirbdamas Teisės komitete, gintis. (...) Jis tiesiog yra to komiteto narys, turi tik vieną balsą. Tam komitete ne tik "darbiečių" yra - yra socialdemokratų, yra konservatorių", - trečiadienį apie V. Gapšio darbą Teisės ir teisėtvarkos komitete "Žinių radijui" sakė V. Gedvilas.

REKLAMA

Seimo Pirmininkas teigė, kad, anot Seimo administracijos, V. Gapšys Teisės ir teisėtvarkos komitete dirbdamas praeitą kadenciją buvo "vienas iš geriausių Seimo narių".

Pasak V. Gedvilo, darbas Seimo komitete ir Darbo partijos bei kai kurių jos narių atžvilgiu vykdomi tyrimai nėra tiesiogiai susiję dalykai, ir Teisės ir teisėtvarkos komitetas daryti įtakos Darbo partijos bylai negali, komitetas užsiima įstatymų projektų ruošimu.

REKLAMA
REKLAMA

"Ne Teisės komitetas vienas sprendžia. (...) Čia maišomi du žanrai. Jeigu vyksta ikiteisminiai tyrimai, tai jie tegul ir vyksta. Ten visai kiti teisėjai dalyvauja. Mes kalbame dabar apie įstatymo projektus", - sakė Seimo Pirmininkas.

Darbo partijos siūlomas kandidatas į komiteto pirmininko postą A. Paulauskas, pasak V. Gedvilo, yra profesionalas, be to, sakė V. Gedvilas, jis yra į Darbo partiją atėjęs iš socialliberalų, todėl kaltinti jį dėl Darbo partijos galimų nusikaltimų esą būtų klaidinga.

"Paulauskas nėra teisiamas, jis yra profesionalas. (...) Mes susijungėme dvi partijos. Paulauskas atėjo visai iš kitos partijos. (...) Taigi čia problemų ieškoti gal nereikėtų", - tvirtino Seimo Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl teisiamųjų Darbo partijos byloje Viktoro Uspaskicho, V. Gapšio ir Vitalijos Vonžutaitės, pažymėjo V. Gedvilas, bus sudaryta atskira komisija.

"Komisija sudaroma iš įvairių frakcijų. Ta komisija svarsto. Visos procedūros yra, nuo vieno Paulausko ar vieno "darbiečio" niekas absoliučiai nepriklauso. Čia nereikia ieškoti problemų", - tvirtino Seimo Pirmininkas.

V. Gedvilas akcentavo, kad Darbo partija nusipelnė didelės dalies rinkėjų pasitikėjimo ir jos nariai pateko į Seimą, vadinasi, turi dirbti, dirbti srityse, kurias išmano.

REKLAMA

"Tai galbūt ir Ekonomikos komiteto negalėtume imti ar kitų, pavyzdžiui, Žmogaus teisių komiteto? Čia galima viską sugretinti su ta ikiteismine veikla mūsų Seimo narių atžvilgiu. vadinasi, mūsų Seimo narių niekur negali būti, nes mūsų partija yra teisiama", - teigė jis.

Seimo Pirmininkas siūlė neskubėti ir priimti sprendimus tik tada, kai dėl teisiamų Darbo partijos narių sprendimas bus priimtas teisme, o ne kol vyksta ikiteisminiai tyrimai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, anot V. Gedvilo, irgi nėra pasakiusi, kad Teisės ir teisėtvarkos komitete teisiamų "darbiečių" neturėtų būti.

"Prezidentė turi savo nuomonę. Ji pasisako griežtai, bet ji irgi nesako, kad reikia skirti ar neskirti į komitetą. Ji išsako savo nuomonę", - sakė V. Gedvilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų