REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius tvirtina, kad konservatorių Vyriausybė sužlugdė Trišalės tarybos veiklą, tad akivaizdu, kad pasukome ne tuo keliu, kuriuo eina kitos Europos valstybės, ypač Skandinavijos šalys, „apie kurias tiek gieda konservatorių Vyriausybės vadovas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak socialdemokrato, Skandinavijos šalyse elgiamasi atvirkščiai – Trišalės tarybos veikla ir derybos yra itin reikšmingos, į jas atsižvelgiama, tuo tarpu Lietuvos Ministras Pirmininkas nesugeba ar nenori vystyti socialinio dialogo, dėl to kenčia visuomenė.

REKLAMA

„Panašu, kad pusmetį Vyriausybė tik imitavo derybas, tokiu būdu vyniodama aplink pirštą profesines sąjungas, kurios kovojo už dirbančiųjų teises. Konservatoriai užsispyrė minimalų mėnesio atlyginimą didinti tik 50 litų – tai tėra “ašaros„, realiai MMA padidėjimo žmonės net nepajaus. Natūralu, kad profesinės sąjungos yra įžeistos ir nedalyvavo Trišalės tarybos posėdyje. Jei derybos tik imituojamos, tuomet kam gaišti laiką“, – stebisi Seimo opozicijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, profsąjungos nusivylusios, tuo tarpu užsispyrusi Vyriausybė laikosi savo, o Seimą pasieks Darbo kodekso pataisos, kurias priėmus dirbančiųjų padėtis dar pablogėtų. Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija mano, jog esama situacija byloja apie visišką Trišalės tarybos veiklos sužlugdymą.

„Vyriausybei derėtų nusileisti ant žemės, nebeskaldyti visuomenės, pabandyti įsijausti į minimalų atlyginimą gaunančių žmonių situaciją, galų gale Andrius Kubilius turėtų pasimokyti socialinio dialogo kultūros, nes jo poelgių pateisinti negalime“, – sako Seimo opozicijos lyderis A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų