REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) svarstys Seimo Antikorupcijos komisijos prašymą, ar kreiptis į teismą dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus atleidimo iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Antikorupcijos komisija balandžio 17-ąją konstatavo, kad K. Jucevičius, laikinai eidamas FNTT direktoriaus pareigas ir pasirašydamas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) skirtą raštą, kuriame nurodoma, jog FNTT neturi informacijos dėl jo paties nepatikimumo, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

REKLAMA

ELTA primena, kad vidaus reikalų ministras Artūras Melianas naujajam FNTT vadovui K. Jucevičiui už sukeltas abejones dėl interesų konflikto yra skyręs drausminę nuobaudą - papeikimą.

Kad K. Jucevičius, laikinai eidamas FNTT direktoriaus pareigas ir pasirašydamas STT skirtą raštą, jog FNTT neturi duomenų apie jo paties nepatikimumą, supainiojo viešuosius ir privačius interesus, yra konstatavusi ir VTEK.

K. Jucevičius FNTT vadovo vietą užėmė po to, kai šį postą paliko Vitalijus Gailius. Tuometis vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis V. Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą atleido po nepalankių poligrafo tyrimų, kurie esą parodė, kad būtent šie pareigūnai nutekino informaciją apie banko „Snoras“ nacionalizavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų