REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministerija sausio 11-12 dienomis Trakuose rengia tradicinį neformalų „Sniego susitikimą“ (Snow Meeting), kuriame dalyvaus Europos ir Šiaurės Amerikos tarptautinės ir saugumo politikos ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA

Jie analizuos iššūkius euroatlantiniam saugumui 2012 metais ir jų regioninius aspektus, padėtį Rusijoje po Dūmos rinkimų, NATO strateginę darbotvarkę, Šiaurės ir Baltijos valstybių bendradarbiavimą saugumo srityje bei kitus klausimus.

REKLAMA

Penktą kartą rengiamame susitikime dalyvaus Latvijos ir Švedijos užsienio reikalų ministrai Edgaras Rinkevičius ir Carlas Bildtas, Turkijos Europos Sąjungos (ES) reikalų ministras Egemenas Bagis, JAV valstybės sekretorės pavaduotojas Philipas Gordonas, diplomatai, užsienio politikos patarėjai, analitinių ir tyrimo centrų tarptautinės ir saugumo politikos ekspertai iš Šiaurės ir Baltijos šalių, JAV, Turkijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Vengrijos, Prancūzijos ir kitų valstybių, aukštas pareigas einantys ES ir NATO pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Tradiciniu tapęs „Sniego susitikimas“ yra neformalus susibūrimas, kurio metu aptariamos idėjos ir siūlymai dėl ES raidos, NATO veiklos, ES Rytų kaimynystės perspektyvų, Baltijos jūros regiono integracijos ir saugumo Europoje stiprinimo.

Susitikime Trakuose dalyvaus Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrai Audronius Ažubalis ir Rasa Juknevičienė, Seimo vicepirmininkas ir Europos reikalų komiteto pirmininkas Česlovas Vytautas Stankevičius, Užsienio reikalų ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkai Emanuelis Zingeris ir Arvydas Anušauskas bei kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų