REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos muitinės pareigūnai Nidos kelio poste sulaikė gintaro kontrabandos siuntą. 71 kg gintaro žaliavos LR pilietis iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities vežė paslėpęs dujų ir benzino talpose. Gintarą gabenusiam asmeniui gresia administracinė atsakomybė.

REKLAMA
REKLAMA

Turėdami informacijos apie galimą neteisėtą gintaro žaliavos įvežimą Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Klaipėdos TM Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai trečiadienio (spalio 26 d.) popietę Nidos kelio poste patikrinimui sustabdė iš Kaliningrado srities įvažiavusį Lietuvos piliečio R. B. vairuojamą „Audi“ automobilį.

REKLAMA

Detaliai patikrinus minėtą automašiną jos dujų ir benzino talpose aptiktos įrengtos slėptuvės, šiose rasta 71 kg gintaro žaliavos, kurio vertė preliminariais duomenimis – 18 tūkst. Lt.

Vairuotojas atsisakė paaiškinti, kaip jo automobilyje atsirado neteisėtas gintaro krovinys.

Tolimesnį įvykio tyrimą atlieka Klaipėdos TM Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai, R. B. gresia administracinė atsakomybė.

Gintaro kontrabanda iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities nėra retas reiškinys. Vien šiemet MKT ir Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai (padedami ir kolegų iš kitų institucijų) jau penkis kartus užkirto kelią neteisėtiems mėginimams įvežti gintaro žaliavą.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai neteisėtą gintarą įvežti bandoma pro Nidos kelio postą.

Iš viso šiemet Lietuvos muitinės pareigūnai, preliminariais duomenimis, sulaikė 341 kg kontrabandinio gintaro, kurio vertė apie 130 tūkst. Lt.

Anot MKT pareigūnų, neapdoroto gintaro vertė labiausiai priklauso nuo frakcijų (gintaro gabalų) dydžio.

Šiuo metu gintaro dirbiniai populiarūs Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Kinijoje.

Į Lietuvą gintaras paprastai vežamas neapdorotas, iš Rusijos Kaliningrado srities, kur yra bent dvi stambios jo kasyklos. Beje, Rusijoje gintaras prilygintas strateginei žaliavai, ir atsakomybė už jo neteisėtą gabenimą kur kas griežtesnė nei Lietuvoje.

Lietuvoje iš atvežtinio gintaro gaminami įvairūs dirbiniai, kurie vėliau gabenami į aukščiau minėtas valstybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų