REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taupymo sumetimais atsisakius Kovo 11-ajai skirto priėmimo Nacionaliniame operos ir baleto teatre, iškilmingam Vasario 16-osios minėjimui tame pačiame teatre atseikėta 50 tūkst. litų. Tačiau ir jis bus kuklesnis nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Nepriklausomybės paskelbimo 91-ųjų metinių proga, kaip ir kasmet, planuojama nemažai renginių. Rasų kapinėse bus pagerbti čia atgulę Vasario 16-osios signatarai, šalies vadovas Valdas Adamkus prezidentūroje įteiks valstybės apdovanojimus, kiek vėliau - Nacionalines kultūros ir meno premijas, dalyvaus mišiose Arkikatedroje. Sostinės gyventojai ir svečiai Rotušės aikštėje galės dalyvauti renginyje „Žmonių Lietuva“, o visuomenėje žinomi žmonės trauks į Nacionalinį operos ir baleto teatre rengiamą priėmimą.

REKLAMA

Iškilmingą renginį organizuojančios prezidentūros kancleris Giedrius Krasauskas LŽ teigė, kad jame laukiama daugiau nei tūkstančio svečių. Pirmadienio vakarą teatre rinksis aukščiausi šalies pareigūnai, politikai, mokslo, verslo elitas, visuomeninių organizacijų atstovai, dvasininkai, diplomatai, valstybės institucijų atstovai, nacionalinės premijos laureatai.

Į šventę pakviesti ir Kovo 11-osios signatarai. Prieš kelerius metus prezidentūra buvo sulaukusi kritikos dėl to, kad paliko signatarus už šventinio priėmimo durų, nors jame vietos atsirado ne vienam pramogų verslo atstovui. Signatarai neslėpė įsižeidę, ši istorija plačiai nuskambėjo žiniasklaidoje, todėl kitąmet jie buvo sugrąžinti į svečių sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Į teatrą susirinksiantiems svečiams koncertuos Kauno valstybinis choras, Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, jie klausysis Astos Kriščiūnaitės ir Vaido Vyšniausko atliekamų kūrinių.

Po minėjimo planuojamas priėmimas. G.Krasausko tvirtinimu, jis bus kuklus - susirinkusiesiems numatoma patiekti užkandžių, vyno, sulčių, arbatos ir kavos. Vaišes ir gėrimus paruoš prezidento rūmų virtuvę prižiūrinti bendrovė „Stikliai“. Skaičiuojama, kad iš viso renginys atsieis apie 50 tūkst. litų.

„Tai yra mažesnė suma nei pernai, kai toks renginys kainavo 80 tūkst. litų. Nusprendėme taupyti“, - pabrėžė prezidentūros kancleris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad dėl taupymo Seimo valdyba nusprendė šiemet nerengti iškilmingo Kovo 11-ajai skirto priėmimo. Teigiama, kad Nacionalinio operos ir baleto teatro nuoma bei vaišės šalies biudžetą būtų suploninę apie 70 tūkst. litų.

Kovo 11-osios signatarų klubas liko nepatenkintas tokiu valdžios sprendimu. Klubo prezidentė Birutė Valionytė pareiškė, kad Seimo valdyba persistengė, esą renginį verčiau buvo galima padaryti kuklesnį, o ne apskritai jo atsisakyti, nes tai yra proga signatarams pabūti kartu.



Lauryna Vireliūnaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų