REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suskaičiavus rinkėjų balsus vienmandatėse apygardose, paaiškėjo, kad iš rinkimų kovos pasitraukė dauguma kandidatavusių aktorių, dainininkų ir kitų gerai pramogų pasaulyje žinomų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Už borto liko dainininkai Inga Valinskienė, Daina Bilevičiūtė, Linas Karalius, Ligitas Kernagis, aktorės Asta Baukutė, Gražina Baikštytė, Vaiva Mainelytė, žurnalistai Henrikas Vaitiekūnas ir Rokas Žilinskas bei kitos žvaigždės.

REKLAMA

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) į Seimo narius kelta dainininkė I.Valinskienė Utenos vienmandatėje rinkimų apygardoje liko trečia. Už ją balsavo 14,53 proc. uteniškių. Nesėkmingai vienmandatėje Marijampolės rinkimų apygardoje pasirodė ir kita TTP kelta pramogų pasaulio atstovė - A.Baukutė. Ji gavo 16,43 proc. balsų ir liko trečia.

Nepasisekė ir TPP keltam žurnalistui R.Žilinskui - Justiniškių rinkimų apygardoje jis taip pat liko trečias, surinkęs 11,19 proc. rinkėjų balsus.

REKLAMA
REKLAMA

Kovą vienmandatėse rinkimų apygardose baigė ir nesėkmingai pasirodę TPP kelti prodiuseris bei atlikėjas L.Karalius, verslininkas Dainius Budrys bei dainininkas L.Kernagis. Pirmasis Dainavos rinkimų apygardoje surinko 12,02 proc. rinkėjų balsų ir liko trečias, antrasis Kretingos vienmandatėje apygardoje, gavęs 10,7 proc. rinkėjų palaikymą, liko ketvirtas, trečiasis Jonavos rinkimų apygardoje iškovojo 10,47 proc. rinkėjų palankumą ir liko penktas.

Dėl Seimo nario mandato vienmandatėje rinkimų apygardoje dar teks kovoti ir pačiam TPP vadovui A.Valinskui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasvalio-Panevėžio apygardoje jis iškovojo 28,01 proc. rinkėjų simpatijas ir liko antras. Jis antrame rinkimų ture varžysis su konservatoriumi Antanu Matulu, kuris sulaukė 45,97 proc. rinkėjų palankumo.

Antri liko ir kovą vienmandatėse rinkimų apygardose tęs žurnalistas Saulius Stoma, Aleksoto-Vilijampolės apygardoje gavęs 18,1 proc. rinkėjų balsų, dainininkas Deividas Staponkus, Nevėžio vienmandatėje apygardoje iškovojęs 14,31 proc. rinkėjų palankumą, bei realybės šou išgarsėjęs atlikėjas Antanas Nedzinskas, už kurį Dzūkijos rinkimų apygardoje balsavo 16,84 proc. rinkėjų.

REKLAMA

Naujosios sąjungos keltoms įžymybėms rinkimai vienmandatėse apygardose taip pat nebuvo sėkmingi. Aktorė Gražina Paukštytė liko paskutinė Naujamiesčio rinkimų apygardoje, tesurinkusi 3,15 proc. balsų. Vienuoliktą vietą iš keturiolikos dalyvių pelnė Senamiesčio apygardoje kandidatavus D.Bilevičiūtė - ją palaikė 1,42 proc. rinkėjų.

Nepopuliari buvo ir aktorė Vaiva Mainelytė, į rinkimus ėjusi su valstiečiais liaudininkais. Žirmūnų rinkimų apygardoje ji užėmė 10 vietą iš 11. Ją palaikė 2,55 proc. rinkėjų.

REKLAMA

Jau šiame Seime mandatą turėjusį dainininkė Ona Valiukevičiūtė, partijos „Tvarka ir teisingumas“ kelta Lazdynų apygardoje, taip pat į antrą rinkimų turą nepateko - ji surinko 8,71 proc. balsų ir liko ketvirta.

Liberalų ir centro sąjungos žvaigždės – dainininkė Asta Pilipaitė Skuodo – Mažeikių apygardoje tarp trylikos kandidatų liko dešimta, sulaukusi 2,41 proc. balsų, o sportininkas Žydrūnas Savickas Biržų – Kupiškio apygardoje buvo trečias, sulaukęs 11,23 proc. rinkėjų palankumo.

Politikos įžymybė - buvęs Kauno meras ir parlamentaras Vytautas Šustauskas - irgi patyrė nesėkmę. Lietuvos laisvės sąjungos Šilainių apygardoje iškeltas politikas liko 11-as iš 12-os kandidatų, surinkęs 2,48 proc. balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu pats išsikėlęs buvęs „gelbėtojas“ Jonas Stanevičius sužibėjo Žemaitijoje - Skuodo-Mažeikių apygardoje jis tapo lyderiu, surinkęs 19,73 proc. balsų ir antrame rinkimų ture susikaus su 18,7 proc. balsų surinkusiu partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatu Jonu Ramonu.

Vienmandatėse rinkimų apygardose renkamas 71 Seimo narys. Jeigu per pirmąjį turą kandidatas nesurenka pusės rinkimuose dalyvavusiųjų balsų, rengiamas antrasis balsavimo turas, į kurį patenka du daugiausia rinkėjų simpatijų surinkę kandidatai.

Antrasis Seimo rinkimų turtas numatytas spalio 26 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų