REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pertvarkų planai sostinės taryboje byra it kortų namelis. Prie Liberalų sąjūdžio ir liberalcentristų pakviesti prisijungti socialdemokratai sako neketiną to daryti tol, kol nebus aiškiai pasakyta, kiek jiems bus leista paveikti priimamus sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

Kieno galia?

Liberalų ir centro sąjungos bei Liberalų sąjūdžio frakcijos kvietė kitas Vilniaus miesto savivaldybės frakcijas, pirmiausia – Tėvynės sąjungą ir socialdemokratus prisijungti  formuojant naująją daugumą. Rasti bendrą kalbą su socialdemokratais šioms frakcijoms iš tiesų sekasi sunkiai.

REKLAMA

Kaip portalui „Balsas.lt“ sakė LSDP Vilniaus skyriaus pirmininkas Romas Adomavičius, taip yra dėl to, jog socialdemokratams nebuvo išaiškinta, koks bus jų vaidmuo formuojant naują daugumą taryboje.

„Įsivaizduokite, draugai sako, važiuojam į kelionę, bet nepaaiškina, kas ten bus, kokia programa, nei kiek visa tai kainuos. Klausimas, važiuosite, ar ne?“, - sako R. Adomavičius.

Socialdemokrato teigimu, šios frakcijos tik pasiūlę prie jų prisijungti, tačiau nepaaiškino, kokios pozicijos bus laikomasi, kaip bus sprendžiami esminiai Vilniaus miesto klausimai.

REKLAMA
REKLAMA

R. Adomavičius sako, jog socialdemokratus neramina, koks būtų partijos vaidmuo tame junginyje su Liberalų sąjūdžio ir Liberalų ir centro sąjungos frakcijomis, ir kiek socialdemokratams bus leista paveikti priimamus sprendimus.

„Neaišku, koks bus mūsų vaidmuo tame darinyje, kiek mes galėsime paveikti sprendimus... Jei iš viso galėsime paveikti... Kai mums atsakys, tada nuspręsime (ar jungtis – aut.), nes dalyvauti kažkokiame darinyje ir būti „statistu“, o po to nešti atsakomybę... Yra n visokių klausimų“ - portalui „Balsas.lt“ aiškino R. Adomavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, kol nebus atsakyta į visus šituos klausimus, socialdemokratai  besąlygiškai nesijungs. Anot R. Adomavičiaus, sėstis prie bendro stalo ir tartis socialdemokratai pakviesti dar nebuvo. „Šiandien yra klausimas tik toks: jungiatės ar ne?“ - tvirtino politikas.

Anot jo, skubėti su dabartinio miesto mero Juozo Imbraso interpeliacija neverta.



Vilniaus savivaldybės pastatas ("News Bridgepix" nuotr.)

Pasakyta viskas, ką galima

Kaip portalui „Balsas.lt“ sakė liberalsąjūdietis Arūnas Štaras, socialdemokratams yra pasakyta viskas, ką buvo galima pasakyti.

REKLAMA

Jeigu konservatoriams nereikėjo jokio kitokio paaiškinimo, jie pritarė tokiam jungimuisi, susakė sąlygas, ko jie norėtų, ir mes su jais esame tam tikrą derybinį procesą praėję. O socialdemokratams, berods, pasakyta yra viskas, ką galima pasakyti.

Anot jo, socialdemokratai yra kviečiami jungtis, ir jiems yra siūlomos tam tikros pozicijos, tačiau kokios – neatskleidė. „Šią minutę nenorėčiau įvardinti. Tegu jie apsisprendžia“ - sakė A. Štaras.

Anot A. Štaro, jeigu socialdemokratams siūlomos pozicijos jų netenkina, jie turi pasakyti, ko jie nori. „Jeigu jie suvokia savo realias galimybes, manau, kad sutarsime. Jeigu jie kalbės apie nelabai pamatuotus dalykus, bus gaila, bet jie turės likti su ponu Imbrasu“, - aiškino A. Štaras.

REKLAMA

Reikia nuolaidų

Liberalų ir centro sąjungos bei Liberalų sąjūdžio frakcijos į sostinės merus pasiūlė A. Štaro kandidatūrą.

Vyriausybės vadovas socialdemokratas  Gediminas Kirkilas sakė, kad liberalų pasiūlyta kandidatūra – „įmanoma“, bet prioritetas yra iškovoti mero vietą savo partijai.

„ Aš manau, kad tai yra įmanomas variantas. Tai yra viena iš derybinių pozicijų, kuri yra šiandien pasiūlyta. Mes, kaip žinote, turime savo poziciją, siekiame savo mero, turime savo kandidatūrą. Derybos parodys, kuo baigsis viskas“, - tada teigė G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak premjero, socialdemokratų kandidatas į sostinės vadovo postą yra Romas Adomavičius. Jį partijos taryba kovą išrinko partijos Vilniaus skyriaus vadovu.

Tačiau A. Štaras portalui „Balsas.lt“ buvo teigęs, kad kiekviena frakcija nori matyti savo merą ir nenori nusileisti. „Per pusę metų ta nauja dauguma, kuri galėtų perimti valdžią, ji ir nesusiformuoja. Matyt kažkam reikia daryti nuolaidas“, - tada samprotavo A. Štaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų