Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Labi jau keistos salygos cia nustatytos. Viso pirma neapsieita be didelio ir ilgo biurokratizmo ir reguliavimo {kaip visur yprasta Lietuvoj} Anksciau skaiciavimus buvau atlikes ir gavosi lygiai nulis naudos, jai likuti ir parduotume, kadangi likutis dabar bus nusavintas, tai gali net neatsipirkti. Negaliu suprasti kodel yra skatinamas nenaudingas dalykas zmogui ir dar su tokiom sunkiom salygom. Gal valstybe naudos ir gaus, pajudes nemazi pinigai, ateis pvmas, pertekline energija bus parduota, o gamintojui nereikes atlyginti. Matot kokioj super teisinej valstybej gyvenam. Manau, kad Lietuvos zmones yra protingi ir nepuola mesti pinigu i nenaudinga, neatsiperkanti projekta.
@reivy Faktas, kad valdžiažmogiai tyčiojasi iš mūsų. Nebalsuokime už komunistus.
Jo tik nepamirst reikia , kad daug 'perteklinio' laiko reikia tureti , kad leistis i situos 'supaprastintus' biurokratinius labirintus ....
Įdėja čia gera, nuo užsienio nukopijuota- neatsiliksim gi nuo europos. Bet tai tik teorija. Realiai viskas daroma, kad šito nebūtų. Tiek juridiškai, tiek finansiškai. Biurokratija paprastam žmogui neikandama- popierių sutvarkymas užtruks pusę metų, nors tvarka supaprastinta. Pirmiausia išankstinės sąlygos iš LESTO, nemokamai, savaitė. Leidimas isirengti saulės elektrinę iš energetikos ministerijos, mokamas, per mėnesį. Atsiėmimas Vilniuj ir ne kitaip. Po to iš LESTO projektavimo sąlygos, nemokamos, savaitė. Projektas, mokamas, labai brangus, 1-6 mėn., būtinai su pridavimu LESTO. Tada sutartis su LESTO ir išankstinis apmokėjimas, labai brangus. Elektrinės ir atskiro įžeminimo įrengimas, min 1000 Eur. už 1KW, mėnuo. 30proc. galima atsiimti iš LAAIF.lt, bet tik už įrangą. Projektavimas (?) ir kitos išlaidos už popierius nekompensuojamos. Pridavimas VEI, ir leidimo gaminti elektrą gavimas, mokamas, iki mėnesio, popierėlio atsiėmimas tik Vilniuj. Galutinės sutarties sudarymas su LESTO, nemokamas, savaitė. Kiekvienas "pasidėtas" į tinklus kilovatas apmokestinamas iki kovo 31d. po to nurašomas (dar vienas absurdas) ir vėl nuo nulio. Elektros tarifas tik dieninis, gali būti ir el. viryklių, naktinio nėra. Tai kur čia bus norinčių bumas...
Teko lankytis Austrijoje prieš kelis metus, tai ten labai tvarkingai ta sistema veikia, tačiau pas mus , kaip visada: lyg ir norėtų leisti, leidžia, bet "neduok dieve' tu uždirbsi....ar sutaupysi. prikurs visokių formulių, apribojimų, prieštaravimų...Kol įstatymų nerašys energetikas, suprantantis visą 'virtuvę"- tikiu, kad būsim 'išdurti" eilinį kartą. Jau kartą leido saulės kolektorius įsirengt. Po to pakeitė žaidimo taisykles...Daug kas liko "ant ledo".Mūsų realybė.
@bobulė Istatymus pas mus lietuvoje nuleidzia monopolistai , tokie kaip esso
viskas liuks, tik per vėlai ir per lėtai. Vokiečiai tai šaunuoliai aišku, turėtų būti pavyzdys mūsiškiams politikams.
Lietuvoj mokestis už elektros "pasaugojimą" per didelis priskaičiuotas - pvz įtraukia perdavimo tinklo kaštus, nors ir "arkliui aišku", kad sugeneruota perteklinė elektra suvartojama artimiausių kaimynų ir skirstymo tinklo nepasiekia.
dėl galingumo ribojimo ir viršytos energijos gamybos nesupirkimo, o padovanojimo Lesto viskas ok, skatina teisingai pasiskaičiuot reikiamą galingumą ir gamint tiek kiek suvartoji, o ne daryt komerciją. Komercijai yra kitos priemonės ir sąlgyos.
Nuo šio straipsnio net pavemti norisi...Kodėl autorius nekalba apie 6 kv.m ploto padengimo kaštus?Kosmosas(konverteris,plokščių kaina,keitiklis)O kur dar leidimas is ESO (Lesto)?Nekalbant apie valstybės metų gale nusavinamą perteklinę energiją.ESO sudaro tokias sutarties sąlygas jog praktiškai neįmanoma jas įgyvendinti.Plius dar leidimas iš Valstybinės energetikos instancijų.Žodžiu grynas briedas ir užsakomasis straipsnis.Jei jie teisūs,tai kodėl nėra bumo(prašymų antplūdžio)?Jau juokas ima...
@Remigijus 6kv arba 1kW elektrinės kaštai visai ne kosmosas. ~1000-1300eur. Leidimas nemokamas, kame problema?
suprojektuok teisingai ir nebus perteklinės energijos. visi tie leidimai tik formalumas biurokratinis, užpildai ir gauni. laiko tik užtrunka. bumo nėra nes atsipirkimas ~10 metų. ne fantastika, bet idėjiniams žmonėms pakanka.
@Remigijus tikejaisi nemokamai viska gaut?
Valdžios bukumas ir vienadieniškumas ,neatsiskaitymas rinkėjų daugumai ,neatsakomybė ir nuskurdino Neprigulnos Lietuvos eilinį pilietį. Kodėl buvo uždaryta saugi IAE? Kuriam dabar ES kapitalistui rūpi Lietuvos ubagai? Gal tie ponai pardavinėja elektros energiją po 4kap/kWh kaip okupantai sovietai? Dabar kiekvienas neįperkantis energijos ima verstis kaip išmano ,o ponai tą faktą pavertė hunveibiniška revoliucija...
@Je 100% su Jūmis sutinku
@Je Vakarų ir rytų magnatai nutarė sulaužyti mūsų šalies energetinį stuburą. Uždarydami gerą, veikiančią , pigią IAE taip ir padarė, o jiems labai padėjo mūsų valdžiažmogiai. Nuostoliai - apie 20mlrd. litų, ir galo dar nematyti. Juodžiausios krizės metu , kas tai - kvailumas ar suokalbis? Juk su švedų pagalba į jos saugumą buvo investuota milijardas litų, resursas be rimtesnio remonto - iki 2018m., t.y.10 metų, per kuriuos , panaudojus kainų skirtumą, galima buvo sukaupti kelis milijardus naujos AE statybai. Dabar stovime prie suskilusios geldos, kurią kažkodėl vadina ALTERNATYVA
Kiek už tą saugojimą elektros tinklai nulups? Gudriai susukta -- ne perka, bet tik saugo. Saules baterijos gamina elektrą dieną, kada būna jos naudojimo pikas, baterijų savininkas primoka už saugojimą, o, pvz., naktį, jam atiduodama jo elektra, kuri nalktį yra perteklinė ir pigi. Š iš to abipusio skaitliuko.
Jei ant savo stogo pasistatau saules baterijas ir elektros energija naudoju tik savo poreikiams -- t.y. dedu ant tu elektros tinklu ir prie ju savo sistemos nejungiu, nejaugi ir tada turiu laikytis kažkokiu apribojimu, nes dali elektros (žiema) pirksiu iš elektros tinklų?
Nekas, kai Seimo nariai ima domėtis tik po pablsavimo: "Vėliau pradėjau domėtis, skaičiuoti, diskutuoti su žaliosios energetikos specialistais ir supratau, kad čia yra geras dalykas“, - atvirauja pašnekovas."
@one tai gal sumoka tą standartinę kWh kainą?
REKLAMA
REKLAMA

Skaitomiausios naujienos




Į viršų