REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo konservatorius Jurgis Razma kritikuoja sprendimą pakeisti parlamentinio Audito komiteto vadovą ir tvirtina, kad šis postas turi priklausyti opozicijai, nes jo priedermė - prižiūrėti valdančiosios daugumos valdomų valstybės įstaigų sprendimų skaidrumą.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį vykusiame Seimo Audito komiteto posėdyje valdančiųjų ir opozicinių „Tvarkos ir teisingumo“ bei Darbo partijos frakcijų atstovų balsais buvo pakeistas komiteto pirmininkas. Opozicijos atstovą konservatorių Donatą Jankauską pakeitė valstiečių liaudininkų frakcijos narys, buvęs socialliberalas Artūras Skardžius.

REKLAMA

Šiai rokiruotei dar turi pritarti Seimas.

Pasak D.Jankausko, dėl naujo komiteto vadovo buvo balsuojama motyvuojant pasikeitusia politine situacija.

„Dabar skaitysiu Seimo statutą ir žiūrėsiu, ar viskas procedūriškai teisingai buvo atlikta“, - BNS sakė D.Jankauskas.

Jo teigimu, komiteto vadovo keitimą inicijavo socialdemokratų frakcijai priklausantys komiteto nariai Vytautas Saulis ir Mindaugas Subačius.

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė BNS sakė, kad dėl to, kam turi priklausyti Audito komiteto vadovo kėdė, jokio tarimosi valdančiojoje koalicijoje nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmadienį per pusryčius pas premjerą šį klausimą iškėlė valstiečiai liaudininkai. Jiems buvo pasakyta: jeigu A.Skardžius sugeba, tada tegu organizuoja perėmimą“, - pasakojo I.Šiaulienė.

Audito komitetui A.Skardžius vadovavo nuo 2004 metų pabaigos iki 2006 metų spalio.

Konservatoriai Audito komitetą buvo gavę už paramą tuometinei valdančiajai koalicijai, tačiau vėliau šiam bendradarbiavimui nutrūkus, pasigirdo nuomonių, kad komitetui turi vadovauti valdančiųjų atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų