REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo teisėjas Audrius Cininas vakar pats aiškinosi teisme. Teisėjas bandė įrodinėti, kad nėra vandalas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) vakar išnagrinėjo A.Cinino skundą. Teisėjas skundė Trakų rajono aplinkos apsaugos agentūros nutarimą.

REKLAMA

Aplinkosaugininkai teigia nustatę, kad savo sodyboje Trakų rajone teisėjas padarė daug pažeidimų. Pasak VAAT atstovės Sigitos Jacinevičienės-Baltaduonės, gamtai padarytą žalą inspektoriai įvertino beveik 5 tūkst. litų.

Specialistų teigimu, A.Cininas sunaikino miško paklotę, o šalia valstybinės reikšmės Alsakio ežero esančioje apsauginėje juostoje iškirto medieną. Nutarime rašoma, kad ežero juostoje pakeistas reljefas, įrengtas paplūdimys.

REKLAMA
REKLAMA

Užtat dabar, kaip anksčiau rašė „Respublika“, link vidurio ežero gali privažiuoti automobilis. O tai didina šalia pakrantės esančios žemės kainą. Pirkėjui galima pasiūlyti ne tik sklypą prie ežero, bet ir išskirtinę galimybę vidury ežero turėti savo paplūdimį.

Nutarime inspektoriai pabrėžia, kad minėtame žemės sklype yra nustatytos specialios žemės naudojimo sąlygos. Aplinkosaugininkų išvada vienareikšmiška: A.Cininas reikalavimų nesilaikė ir sudarkė šiai vietai būdingą kraštovaizdį.

Nustatę pažeidimus inspektoriai bandė prisikviesti teisėją pas save, tačiau šis kvietimus ignoravo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skundą teismui įteikęs A.Cininas mano esąs teisus. Esą miško paklotės jis nenaikino. Priešingai - puoselėjo, prižiūrėjo ir kasmet sėjo.  Reljefo jis esą nepakeitė, o apsauginėje juostoje jokių medžių nebuvo.  Teisėjas prašo panaikinti aplinkosaugininkų nutarimą ir nutraukti administracinę teiseną.

VAAT sprendimas bus paskelbtas gegužės 6 dieną. Jo laukia ne tik A.Cininas, bet ir Teisėjų etikos ir drausmės komisija. Mat komisijai aplinkosaugininkai irgi atsiuntė savo nutarimą.

Komisijos pirmininkas Artūras Driukas vakar „Respublikai“ sakė, kad posėdis, kuriame turėjo būti aptarinėjami ir įvertinti A.Cinino veiksmai, buvo atidėtas. Nes teisėjas komisiją informavo kreipęsis į VAAT. A.Driuko teigimu, komisija turi sulaukti, kol bus paskelbtas galutinis verdiktas.

Teisėjas A.Cininas vakar „Respublikai“ dėstyti savo argumentų nenorėjo.Esą jam reikia susikaupti, be to, viską jis jau išdėstė VAAT posėdyje. A.Cininas siūlė sulaukti VAAT sprendimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų